Vinyylimania: Kate & Anna McGarrigle – Dancer with Bruised Knees

Vinyylimania hehkuttaa mielenkiintoisia vinyylilevylöytöjä periaatteella “tarttui mukaan levydivarista”.

Kate & Anna McGarrigle / Dancer with Bruised Knees (1977)

Joskus harmittaa, ettei ole löytänyt jotakin levyä  aikanaan tuoreeltaan. Tärkeintä on kuitenkin, että se tulee vastaan jonakin päivänä vaikkapa Manhattanin kirppikseltä 3 euron hintaan. Tällainen levy on aivan ehdottomasti kanadalaisten sisarusten Kate & Anna McGarriglen lumoava folkalbumi ”Dancer with Bruised Knees” vuodelta 1977.

McGarriglen sisarusten nimi on ollut minulle toki tuttu, sillä heidän säveltämiään lauluja on tullut tunnetuiksi muiden tulkintoina. Esimerkiksi Linda Ronstadtin tunnetuimpiin lauluihin kuuluva Heart Like A Wheel  on Anna  McGarriglen tekemä. Heidän omia levyjään en vain ole koskaan päässyt kuulemaan, enkä usko niiden tulleen meillä muutenkaan laajemmin tunnetuiksi. Sitä suurempi oli mieluisa yllätys, kun pääsin tutustumaan tähän levyyn. Päällimmäinen tunne levyn lauluissa on poikkeuksellinen lämpö. Näin sydänmellisiä, kertakaikkisen vastustamattomia levyjä tulee aniharvoin vastaan.

McGarriglen sisarukset konsertoivat ja julkaisivat levyjä aina Katen kuolemaan saakka vuonna 2010. Kaiken kaikkiaan he ehtivät tehdä vuosina 1975-2005 kymmenen albumia. Kate McGarriglen lapset Rufus ja Martha Wainwright ovat seuranneet äitinsä esimerkkiä ja ovat menestyneet soolourillaan laulaja/lauluntekijöinä.

 Altti Koivisto

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Uncategorized, Vinyylimania

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s