Viikon levy: Sorrowhearts – The Congregation & The Kingdom Gone

Tamperelainen Sorrowhearts ei ole vielä yltänyt kaiken kansan huulille mutta sehän ei bändin painoarvoa vähennä. Sorrowhearts soittaa iloluontoista ja nousuhumalaiselta irlantilaiselta kuulostavaa stadionfolkkia, josta löytyy vertailupintaa orkestereihin kuten The Pogues, Flogging Molly ja The Men They Couldn’t Hang. Kaukana ei ole myöskään kotimaan pelimannikuviot. Irlannin vaikutteita ei pysty kuitenkaan ohittamaan ilman vahvaa alleviivausta – Sorrowhearts on ”pohjoismaisella aksentilla vahvistettu irkkuhenkinen bändi”. congregation_cover

Ainakin Sorrowheartsin toisella kokopitkällä, The Congregation & The Kingdom Gone, kitarat pysyvät enemmän tai vähemmän taustalla ja vahvin puhevastuu on viululla ja haitarilla. Sami Ala-Lahden vokaaleissa on miellyttävää lämpöä mutta tarvittaessa myös kansanvillitsijän painoarvoa. Levyn viisut ovat yhtä lukuunottamatta (Sladen Run runaway) bändin omaa tuotantoa. Tosin monessa kappaleessa omiin nimiin kirjaaminen on melkeinpä veteen piirretty viiva – lauluissa ollaan kuitenkin niin perinteisillä poluilla ettei yhtä erota kolmesta vastaavasta.

Kyseinen seikka ei kuitenkaan himmennä Sorrowheartsin albumin valovoimaisuutta. Kiekko on mainio yhteislauluun houkutteleva nousuhumalainen ylistyshetki, joka jaksaa (ja uskaltaa) myös herkistellä mutta ei sorru synkkyyteen. Levyltä on turha poimia parhaita hetkiä – niitä riittää tasaisen varmasti. Erityismaininta kuitenkin sykähdyttävän viriilille Another black monday raining down -siivulle sekä bändin ”taistelulaululle” Carry on the fire. Myös Down the road of the broken hearted yhdistelee mainiosti rokimpaa poljentoa ja perinteisempää irkkufolkkia. Ja eihän tuo Slade-laina voi mennä pahasti metsään, mainio juomahetkien tunnelmannostattaja.

Sorrowhearts ei ole irkkupunkkia mutta perinteisemmän irlantilaisen soundin ystävälle orkesterista irtoaa reilusti ilonaiheita. Kaikesta kuitenkin aistii ettei bändi ole tehnyt kompromisseja, rock ja perinnefolk elävät sovussa kuin elämänjanoiset veljekset.

J.Kaunisto

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s