Raittinen, Vuorimies – Raision kaupunginkirjaston Vinyyli-iltamissa kaikkien aikojen vieraskaarti

 

Raision kaupunginkirjaston Vinyyli-iltamilla on ilo ja kunnia saada vieraiksi rocklegenda, muusikko Jussi Raittinen, Boys-tietäjä Raimo Öystilä ja rockvalokuvaaja Risto Vuorimies.

Kahdeksatta kertaa järjestettävä tapahtuma alkaa poikkeuksellisesti Martinsalin edustalla, Kirjastotalon aulassa (Eeronkuja 2) maanantaina 2.3. jo klo 15.30 levymyynnillä ja jatkuu kirjaston sulkemisajan jälkeen.

Valokuvaaja Risto Vuorimies esittelee Love Recordsille kuvaamiaan levynkansia klo 17 alkaen Kirjastotalon aulassa. Vuorimiehen valokuvanäyttely LOVE-kuvia on esillä Aulagalleriassa maaliskuun ajan.

Toimittaja Kimmo Lilja haastattelee Jussi Raittista ja Raimo Öystilää noin klo 18 Martinsalissa. Raittinen on lupautunut myös esittämään muutaman kappaleen.

Haastattelujen, vinyylikauppojen ja valokuvien katsomisen lomassa voi napata kahvit ja pientä purtavaa aulan buffetista, jonka järjestää Vaisaaren yläkoulun 9E-luokka.

Rockin korkeakoulu

Muusikko Jussi Raittisen mittava ura hakee vertaistaan. Jussi Raittinen ja hänen veljensä Eero perustivat vuonna 1964 The Boys -yhtyeen. Sen kokoonpano on vaihdellut useaan otteeseen ja monista siinä mukana olleista on tullut maamme eturivin muusikoita. Turhaan ei Eeron ja Jussin bändiä ole kutsuttu suomalaisen rockin korkeakouluksi.

The Boysien edelläkävijän roolia kuvastaa, että yhtyeen kaksi ensimmäistä LP:tä Numero 1 (1965) ja Numero 2 (1966) olivat ensimmäiset pop-yhtyeen tekemät LP-levyt Suomessa.

Turkulainen Svart Records on nyt julkaissut nämä levyt uudelleen. Ne ovat tupla-albumeja, sillä Numero 1:n parina ovat yhtyeen singlet vuosilta 1964-65 ja Numero 2:n kanssa singlet vuosilta 1966-69. Vinyylituplat on jo myyty loppuun, mutta äänitteistä tehtyä cd-boxia on saatavana kirjaston iltamista käteisellä.

 

Love Recordsin hovikuvaaja 

Esiintyjäjoukko karttui, kun kuuluisa rockvalokuvaaja Risto Vuorimies kiinnostui Vinyyli-iltamista. Vuorimies teki PR-kuvia ja levynkansia Love Recordsille vuosina 1973-1976. Niistä kuuluisin on Hurriganesien Roadrunner-albumin tyylikäs kansi.

Hän on kuvannut Rauli ”Badding” Somerjoen, Hurriganesit, Dave ”Isokynä”  Lindholmin, Wigwamin, Tasavallan Presidentin, Juice Leskisen, Mikko Alatalon ja monia muita.

Tein freelancer-töitä ainoastaan Love Recordsille. Oli erittäin hieno ele heiltä, että sain suhteellisen vapaat kädet suunnitella levynkannet muusikkojen kanssa. Tästä muutaman vuoden jaksosta on jäänyt arkistooni laaja kuvamateriaali, jonka ainutlaatuisuutta pyrin jakamaan näyttelyiden kautta”, Risto Vuorimies kertoo.

 

Vinyylikaupalle jatkoaikaa

Vinyyli-iltamien käytettyjen käytettyjen levyjen kauppa alkaa Kirjastotalon aulassa poikkeuksellisesti jo klo 15.30 ja jatkuu klo 19.30 saakka. Myyntitiskien takaa löytyvät luottomiehet: Iki-Popin Joska Laine, 8raidan Fredrik Johansson ja kiertävä levykauppias Kari Prusila.

 

Jätä kommentti

Kategoria(t): konsertit, Kuukauden näyttely, luennot, Musasto suosittelee, Näyttelyt Raisio, Tapahtumat

Jätä kommentti