Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti: Milja Inkeri

milja_inkeri

Kuva: Mikko M. Koskinen

1.Esittele itsesi ja kerro lyhyesti urastasi

Olen Milja Inkeri Mäkelä, muusikko ja mediatutkimuksen graduvaiheen opiskelija Turun yliopistolla. Innostun muusikkouden lisäksi monesta muusta luovasta, kuten tarinankerrontaklubi Tarinaklubin järjestämisestä.

Minulla on sooloprojekti artistinimellä Milja Inkeri, ja soitan koskettimia myös yhtyeessä Antti Kokkomäki & Tammikuun lapset.

Olen ollut myös jo edesmenneen Kailo -nimisen turkulaisorkesterin laulaja ja lauluntekijä.

Tätä ennen olen tehnyt cover -videoita YouTubeen Maijapop -nimiselle kanavalleni, ja eksyin myös teini-iän villeimpinä vuosina 2006 – 2007 Idols -kilpailuun. Katusoittajanakin on tullut soiteltua muutamina nuoruuden kultaisina kesäpäivinä.

2. Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi kirjastopalveluja?

Viime aikoina on tullut käytettyä vähemmän, mutta joskus tekee mieli hamstrata useampikin kiinnostava kirjaston kirja lainaan, jos niiden lukemiseen löytyy aikaa. Kirjastossa on lisäksi ihanaa kirjoittaa! Kirjastoympäristö on hiljainen, utelias ja tiedonjanoinen. Kirjoitan välillä gradua kirjastossa.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti, jota olet ollut katsomassa?

Se on eräs intialaisen musiikin konsertti Jyväskylässä. En muista artistin nimeä, koska olin lapsi tuolloin, mutta muistan kappaleiden olleen pitkiä, rauhoittavia ja rytmikkäitä. Kiinnostava ja ainutlaatuinen kokemus. Toki myös Tool eturivistä Ruisrockissa vuonna 2006 oli kova juttu.

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkitarjonnasta ja -elämästä?

 Turussa on todella paljon tarjontaa upeista bändeistä ja keikkapaikkojakin löytyy muusikoille vaikka kunnon kiertueen verran. Turussa on kaiken kaikkiaan loistava musiikkikulttuuri.

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista.

Suosittelen The Friend -yhtyeen Athletic girls -levyä erinomaisesta pop-tuotoksesta kiinnostuneelle, Joanna Newsomin Have one on me -levyä kuulohermon kutkutteluun, sekä Bonobo -yhtyeen Animal magic -levyä rauhoittumista vaativiin hetkiin.

Toim. Petri Kipinä

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti, Musasto suosittelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s