Turun Sanomat ja Kaupunkiuutiset huomioivat Raision kirjastossa esillä olevan Raisrock-näyttelyn

raisrock laitinen salminen(Kuvassa Eino Laitinen ja Esa Salminen. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy/Kaupunkiuutiset)

Raision kaupunginkirjaston musiikki- ja taideosastolla on esillä syys-ja lokakuun ajan raisiolaisen Esa Salmisen kokoama näyttely Raisrock 1979-85.

Vuosikymmenten ajan Raision ja myös laajemmin Turun alueen musiikkia esille tuonut Raisrock ansaitsee tulla esille  näyttelyn muodossa. Myös paikallinen media on huomioinut näyttelyn. Kaupunkiuutisten jutussa Esa Salminen toteaa näyttelyn tuovan esille ajanjakson, jolloin bänditoiminta oli vilkkaimmillaan Raisiossa. Suunnitteilla on myös Raisrock-historiikki. Lue Kaupunkiuutisten juttu täältä.

Turun Sanomien artikkelissa Esa Salminen toteaa aloitteen Raisrockin järjestämisestä tulleen silloiselta nuorisotoimen johtomieheltä, Eino Laitiselta. Tavoitteena oli tarjota maineikkaassa Pommarin treenitilassa harjoitteleville bändeille tilaisuus päästä esiintymään isommalle yleisölle. Kuulemma luvan saaminen lautakunnasta oli ’aika työn takana’.

Ensimmäinen Raisrock (vuonna 1979) houkutteli paikalle n. 600 henkeä. Enimmillään porukkaa on ollut noin 4000 silmäparia!

Esa Salminen  tuli mukaan toisen Raisrockin kohdalla ja hän on toiminut ensiapuryhmän vetäjänä siitä  lähtien.

Raisrock on aina ollut yleisölle maksuton tapahtuma. Ainoa maksettu esiintyjä oli vuonna 1983 Vaisaaren kentällä soittanut ex-Wigwam-solisti Jim Pembroke bändeineen.

Aiheesta myös Raisrockin kultaiset vuodet 1979-85 – näyttely Raision kirjastossa

 


Jätä kommentti

Kategoria(t): Näyttelyt Raisio, Uutiset

Jätä kommentti