Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti

Samae Koskinen1. Esittele itsesi ja kerro lyhyesti urastasi.
Olen Samae Koskinen, esiintyjä ja biisintekijä. Aloitin urani Sister Flo-nimisessä englanninkielisessä yhtyeessä 2000-luvun alussa ja yhtyeen hajottua olen keskittynyt yhä enemmän suomenkieliseen soolouraani. Olen tehnyt viime aikoina erilaisia yhteistyöprojekteja death metalista houseen mm. Jussi Lehtisalon, Jori Hulkkosen ja Kauko Röyhkän kanssa. Seuraava sooloalbumini ilmestyy syksyllä 2012.

2. Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi kirjastopalveluja?
Hävettää sanoa, etten ole vielä kerennyt hankkimaan kirjastokorttia Helsingissä. Riihimäellä ja Tampereella käytin palveluita säännöllisesti. Suoritin siviilipalveluksen Riihimäen kirjaston musiikkiosastolla ja ymmärsin, että kirjastolaitos on mitä mahtavin: siinä tarjotaan ihmisille käytännössä ilmaiseksi mahtavia kokemuksia.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?
Tämä voi kuulostaa nuoleskelulta kun Turun kirjastosta kysymys, mutta sanon tämän silti: Xysma Riihimäen Montussa First and Magicalin aikaan. Muistan hurjan energian, pitkän pipopäisen basistin ja kitaristin Kiss-paidan. Sain mahdollisuuden soittaa näiden kavereiden kanssa keikan viime syksynä ja se on yksi upeimmista kokemuksista tähän saakka.

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkitarjonnasta ja -elämästä?
Helsingissä tapahtuu ehkä jo hieman liikaa, tuntuu, ettei jokaiselle keikalle riitä yleisöä. Jopa viikonpäivisin on useita kiinnostavia keikkoja päällekkäin. Lisäksi on surullista huomata, että moni levykauppa on lopettanut toimintansa viime aikoina. Mutta silti tuntuu, että ihmiset kuluttavat musiikkia enemmän kuin koskaan, kaikilla on luurit päällä kaupungilla ja muutenkin meininki on varsin hyvä.

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista.

Linda Perhacsin levy ’Parallelograms’ on erittäin kaunis ja eteerinen, varsinkin biisi ’Chimacum rain’. Nykysuosikiltani Judas Priestiltä kannattaa kuunnella hieno popalbumi ’Point of Entry’. Teillä näyttäisi olevan myös mahtavan Tony Joe Whiten ’best of’, siitä löytyy monta upeaa biisiä, kruununa väkevä ’Willie and Laura Mae Jones’.

Toim. Petri Kipinä

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti, Musasto suosittelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s