Raisiolainen viihdetaivaan kiintotähti Joel Hallikainen 50-v

Musiikin ja viihteen moniottelija, Joel Hallikainen,  täyttää 11. lokakuuta 50 vuotta.

 

                   Tärkeintä on into ja tekemisen riemu

 Joel Hallikaiselle ammatinvalinta selvisi jo 15-vuotiaana. Ratkaisevan suunnan Joelin elämälle antoi Raision lukion urheilukentän päädyssä sijaitsevan väestönsuojan eli Pommarin avaaminen bändien harjoitustilaksi syksyllä 1976. Kaupungin tarjoama treenitila synnytti raisiolaisbändien kulta-ajan. Yksi aikakauden edustajista oli vuonna 1979 perustettu Korroosio-yhtye, johon myös Joel kuului. Pommisuoja-aika tuli täyttämään hänen elämänsä vuoteen 1981 saakka.

 Joel muistelee: ”Meitä oli neljä soittotaidotonta, mutta sitäkin innokkaampaa soittajanalkua. Olimme kaikki kovia idealisteja ja Pommari oli paikka, jossa saatoimme toteuttaa omaa kapinaamme turvallisissa puitteissa. Siellä oli kestävät seinät ja tukevat ovet. Pommarin kolmessa huoneessa oli tehdas auki päivittäin ja jumalaton jytinä päällä. Siellä myös harjoiteltiin sosiaalisia avuja eli miten ryhmässä toimitaan ja miten keikkaelämä on niin oma maailmansa. Tavallaan Korroosion keikat olivat ihan samanlaisia kuin Hallikaiskeikat myöhemmin. Tarkoitan tällä sitä, että into ja tekemisen riemu oli ja on edelleen sama.”

 Oman uran alku

 Korroosio sai kuitenkin jäädä, sillä Joelilla oli suunnitelmia oman uran luomisesta. Entisen koulutoverinsa Jarkko Mäntylän kanssa hän alkoi esiintyä lapsille 1980-luvun alkupuolella. He tekivät Jakke & Jokke nimellä lastenlevyn ja pääsivät esiintymään TV 2:n Kasmasiini-nimiseen lastenohjelmaan. Tämän vaiheen jälkeen Joel alkoi esiintyä yksinään lapsille Telmus Taikurina. Suurta suosiota saavuttaneen taikurihahmon Joel ideoi yhdessä Markku Leivon kanssa. He tekivät vuosien varrella myös lukuisan määrän lastenlauluja. Joel kertoo: ”Olin kunnianhimoinen ja aktiivinen. Osasin kehittää ja markkinoida itseäni. Telmus Taikurina tein levyjä ja keikkoja monet vuodet saaden siitä leipäni. Siinä ohessa olin aikuisten risteilyisäntänä Ruotsin laivoilla Timo Koivusalon kanssa.”

 Kuurankukan ja Tuttu jutun aika

 Parivaljakko halusi kehittyä ja mennä eteenpäin. Syntyi idea Elämäntoveri-nimisestä TV-ohjelmasta, jossa testattiin pariskuntien keskinäistä tuntemista. Ohjelman nimi vaihtui muotoon Tuttu juttu, ja se oli TV 2:n katsotuimpia viihdesarjoja koko 10-vuotisen kaarensa ajan. Samoihin aikoihin ohjelman alkamisen kanssa Joelin laulajahaaveet toteutuivat yli odotusten. Joel kertaa tapahtumien kulkua: ”Kun Kuurankukka ilmestyi vuonna 1992, kaikki siihenastiset tekemiseni olivat johtaneet siihen. Sattumaa siinä ei ollut yhtään, mutta hyvää tuuria tosi paljon. Kuurankukan siivittämän suosion aika oli hullunmyllyä. Tein vuosina 1992-2000 keskimäärin 200 keikkaa vuosittain ja lukuisia levyjä. Siinä ohessa tein Tuttu juttua. Kuurankukan kohdalla kävi niin, että Tapani Perttu sairastui ja joutui peruuttamaan esiintymisensä. Paikkasin hänen viime hetken poisjääntinsä ja lauloin Kuurankukan. Seuraavana aamuna kello 9 puhelimet alkoivat soida ja ne soivat yhtä mittaa monta vuotta, kunnes otin töpselin irti seinästä ihan kirjaimellisesti.” Joel Hallikaisen suosion synnyttänyttä ensimmäistä iskelmäalbumia on myyty yli 180 000 kappaletta ja se on kaikkien aikojen viidenneksi myydyin äänite Suomessa.

 2000-luvun uudet tuulet

 Kiivastahtinen kiertue-elämä sai vuonna 2000 lopulta vaihtua kotoisaan perhearkeen. Päätös koti-isäksi jäämisestä sai vahvistuksen, kun perheeseen odotettiin kaksosia aikaisempien kolmen lapsen lisäksi. Viisilapsisen perheen arki täytti elämän vuoteen 2004, jolloin Joel palasi julkisuuteen uusiutuneena taiteilijana. Viime vuodet hän on levyttänyt gospel-musiikkia ja tehnyt kirkkokonsertteja Yhteisvastuulle.  Gospelin rinnalle syntyivät myös yhteiset konsertti- ja ihmissuhdeillat terapeutti, kirjailija Seppo Jokisen kanssa.

  Joel Hallikainen täyttää 11. lokakuuta 50 vuotta. Merkkipäiväänsä hän juhlistaa kokoelmalevyllä sekä juhlakonserteilla. Luvassa on uutta materiaalia ja konsertteja ympäri Suomea. Pitkän uran viihteen saralla tehnyt Joel toteaa: ” Suurin saavutukseni on, että perheeni on vielä kasassa.”

                                                                                                                                   Altti Koivisto

–        Vuoden viihdetaiteilija (-92)

–        2 Emma-patsasta. Vuoden tulokas (-92), Vuoden solisti (-93)

–        2 Telvis-patsasta. Suosituin suomalainen TV-esiintyjä (-93 ja -95)

–        Dean Martin Society – vuoden viihdyttäjä (-94)

–        Venla-kunniakirja (-95)

–        Vuoden merkittävä raisiolainen (-95)

–        Aurora-mitali kulttuuriteosta (-96)

–        Visulahden vahakabinettiin (-96)

–        Puoli miljoonaa myytyä äänitettä

–        Proseniorkummit ry:n perustajajäsen

–        Laulanut 300 000 euroa Yhteisvastuulle

–        Viisi lasta. 25 vuotta aviossa

–        Satoja lauluja

–        Tuhansia keikkoja

–        Miljoonia kilometrejä

      Huomionosoitukset päivänsankari toivoo osoitettavan Proseniorkummit ry:n  vanhustyön tukemiseen tilille 525904 – 247216  www.proseniorkummit.fi

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Uutiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s