Oopperaa ja konserttielämyksiä kotisohvalla

Haluatko kokea upeita näyttämö- ja musiikkitaide-elämyksiä – mutta kuitenkaan ei aina ole mahdollisuuksia esim. viikottaiseen oopperakäyntiin?

Eipä hätää. Kaupunginkirjaston kokoelmissa on laaja valikoima oopperaa ja konsertteja. Niin Blu-Ray, kuin DVD:näkin ja lisäksi vielä mahdollisuus striimata suoraan tietokoneen tai älypuhelimen kautta!

Muutama valikoima kokoelmista:

Oopperaa:

Turun vuoden 2005 suurtuotanto Lentävä hollantilainen, jota esitettiin Suomen joutsenen ja Sigynin toimiessa kulisseina. Tämähän oli suurtapaus aikanaan.

pic_5_1074091373_k1073862768_651

Lisäksi kannattaa huomioida esim. Wagnerin Ring-tetralogia, joka on saatavilla myös Blu-Ray-audiona, eli tässä versiossa ei ole kuvaa; audiofiili sen sijaan voi nauttia loistavasta, CD:täkin paremmasta äänenlaadusta monikanavaisena.

https://vaski.finna.fi/Record/vaski.3074863

61agg2bkeqsl-_sy355_

Bellini:  Norma

71oyyrq6lol-_sx342_

Norman roolia pidetään yhtenä vaikeimmista sopraanolle kirjoitetuista oopperakirjallisuuden rooleista. Melko harvat 1900-luvun sopraanot kykenivät selviytymään vaikeasta Norman roolista. Tunnetuimpina sopraanoista mm. Maria Callas, ja Montserrat Caballé ovat antaneet tulkintansa roolille, joka vaatii samalla kertaa suurta lyyrisen laulun tekniikkaa, traagista lauluääntä ja näyttämöllisiä avuja. Nykyisin armenialainen sopraano Hasmik Papian on yksi Norman roolin parhaista tulkitsijoista. Tähän joukkoon on luettava myös amerikkalainen sopraano June Anderson, (jonka versio löytyy myös kirjaston Blu-Ray -kokoelmista). Sonya Yoncheva suoriutuu myös upeasti roolista.

Oopperan tunnetuin osa ja kohtaus lienee Norman aaria Casta Diva, jota voidaan pitää myös yhtenä lyyrisen oopperan tunnetuimmista aarioista

Naxos Video Libraryn kautta voi sitten vielä katsoa uskomattoman määrän erilaisia konsertteja ja esityksiä, esimerkiksi Mahlerin 7. & 8. eli tuhannen sinfonian, Paavo Järven johtamana. Mahlerin kahdeksas sinfonia on poikkeuksellinen monessa mielessä; sen vaatiessa suurempia resursseja kuin mikään muu taidemusiikin teos – vähintään noin 300 esittäjää, tavoitellun vaikutelman aikaansaamiseksi

https://turku.naxosvideolibrary.com/title/729508

Tai mikäli haluaa katsella vaikkapa balettia: Stravinskin Tulilintu ja Kevätuhri Mariinski-teatterissa.

https://turku.naxosvideolibrary.com/title/BAC041/

Ja tietysti vielä vaikka mitä muuta!

Tästä vaikka alkuun: https://bit.ly/2NDqJEa

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s