Viikon levy: Sabaton – Heroes

Sabaton_Heroes

Ruotsista tulevan power metal yhtyeen seitsemäs albumi Heroes on julkaistu vuonna 2014, jossa on mainioita riffejä ja loistavia sanoituksia.

Sabaton perustettiin vuonna 1999 Falunissa, Ruotsissa. Kun ensimmäiset biisit oli äänitetty, saivat he parilta levy-yhtiöltä tarjouksia. He päättivät tehdä yhteistyötä Italialaisen levy-yhtiön Underground Symphonyn kanssa, joka julkaisi Sabatonin ensimmäisen kansainvälisen mainoslevyn Fist for fight, joka koostui äänitteistä vuosien 1999 – 2000 välillä. Ideana oli edistää tulevia julkaisuja.

Huhtikuussa vuonna 2012 kitaristit Oskar Montelius ja Rikard Sundén, rumpali Daniel Mullback ja pianisti Daniel Mÿhr lähtivät Sabatonista. Tilalle tulivat uudet jäsenet kitaristit Chris Rörland ja Thobbe Englund sekä rumpali Hannes van Dahl. Joakim Broden (bändin solisti) ryhtyi pianistiksi. Heroes oli heidän ensimmäinen albuminsa Sabatonissa. ­­­­­­­­­­­­

Sabatonin sanoitukset perustuvat sotaan ja historiallisiin taisteluihin. Esimerkiksi albumilla Coat of arms on kappale nimeltään White Death, joka kertoo suomalaisesta sotasankarista ja tarkkampujasta Simo Häyhästä.

Ennen Heroes albumia Sabaton on kertonut sanoituksillaan enemmän jostain tietyistä sodista, mutta tällä albumilla kerrotaan yksittäisistä henkilöistä tai ryhmistä, jotka toimivat sodassa. Sabatonin basisti Pär Sundström sanoi haastattelussa albumin konseptista: ”No, minun mielestäni se on täydellinen konsepti Sabatonille. Me päätimme mennä idealla kirjoittaa yksittäisistä henkilöistä isojen taisteluiden sijasta. Yksittäisistä henkilöistä, jotka meidän mielestämme ylittivät velvollisuutensa, pistivät itsensä vaaraan muiden tähden.

Biisin sanat kertovat suomalaisesta sotasankarista Lauri Törnistä, ja siitä miten hän palveli kolmessa eri armeijassa, niin kuin biisin nimikin kertoo. Hän palveli Suomen, Saksan ja Yhdysvaltojen armeijassa.

Biisissä kerrotaan Audie Murphy nimisestä Yhdysvaltalaisesta sotaveteraanista. Kappale pohjautuu Murphyn itse kirjoittamaansa runoon The Crosses Grow on Anzio, joka on hänen kirjastaan To Hell and Back.

TET-harjoittelijat Roni Sillman ja Jasper Anttila

Varaa Heroes Vaski-verkkokirjastosta.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s