Tomi Tuomisen julistenäyttely Turun kaupunginkirjaston musiikkiosastolla

Ansioitunut monialaosaaja mm. kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja DJ Tomi Tuominen, esittelee joukon hienoja julisteitaan Turun pääkirjaston musiikkiosastolla marraskuun ajan.

img_0252_1

 

img_0254

Tomi Tuominen syntyi 70-luvulla Kodisjoella. Vuonna 1997 hän pääsi Turun Taideakatemiaan opiskelemaan animaatiota ja samana vuonna voitti Kemin valtakunnallisen sarjakuvakilpailun strippisarjasta toisen palkinnon sarjallaan Kung Fu -Poliisit. Vuoden sisään tästä kyseinen strippi ilmestyikin jo Helsingin Sanomien NYT -liitteessä joka toinen viikko. Siitä alkoi Tuomisen vakavampi ura kuvittajana ja piirustelijana.

Joitain vuosia hän elättikin itsensä piirtämällä sarjakuvia eri lehtiin kunnes Turun yöelämä vei miehen mennessään. Vuodesta 1999 alkaen Tuominen on soittanut levyjä Turun yökerhoissa nimellä DJ Urho Tulitukka (kumarrus ranskalaisen sarjakuvan suuntaan sekin) ja järjestänyt erilaisia baaritapahtumia tavallisista keikoista, baarivisailuihin ja piirustuskilpailuihin. Graafisen alan opiskelijana oli luonnollista tehdä omille tapahtumille julisteet ja flyerit.

2000-luvun alkuvuosina Tuomisesta tuli Dynamon vakiograafikko. Vuonna 2007 puolestaan Bar Kukan. Dj-keikkailun ja julisteiden tekemisen ohessa Tuominen on kirjoittanut pariinkin eri musiikkilehteen levyarvioita, artikkeleja ja kuukausittaista kolumnia. Graafisella alalla Tuominen on ehtinyt tehdä levynkansia, kirjankansia, paljon erilaisia painotuotteita turkulaisille teattereille, erilaisia tapahtumajulisteita ja esitteitä Turun Yliopistolle, Aivoliitolle, Eiran aikuislukiolle ja lukuisille muille asiakkaille. Tietynlainen tekemisen ja aikataulujen vapaus on aina ollut Tuomiselle tärkeää ja siksi hän on pysytellyt freelancerina ja vapaana taiteilijana.

Viime aikoina Tuominen on pohtinut siirtymistä entistä vahvemmin kuvittamisen pariin. Kuvien tekeminen tavalla tai toisella kiinnostaa vahvasti. Siitä tässä näyttelyssä tuoreimpana osoituksena Design Classics -sarja, jonka uusien osien tekeminen on Tuomisen mukaan äärimmäisen tyydyttävää ja mukavaa.

Kun harrastuksista on tullut työtä, on Tuomisen ollut pakko keksiä uusia harrastuksia. Vapaa-aikanaan hän soittaa syntetisaattoreita Nightsatan -nimisessä retrowave/lasermetalbändissä, joka on julkaissut pari albumia ja keikkaillut Ruotsia, Tanskaa ja Viroa myöten. Bändistä on tehty yksi festarimenestystä niittänyt lyhytelokuva ja tekeillä on koko illan postapokalyptinen genre-elokuva, jonka ohjaa lyhytelokuvankin ohjannut animaationero Chrzu. Syntetisaattorit ovat muutenkin lähellä Tuomisen sydäntä. Joitain vuosia sitten hän perusti kolmen ystävänsä kanssa Turun Syntetisaattoriseuran, josta on lyhyessä ajassa kasvanut suomalaisten synaharrastajien pääasiallinen nettifoorumi. Seuralla on nykyisin 1600 jäsentä.

Viimeisen puolen vuoden aikana Tuominen on saanut pari tilausta digitaalisista muotokuvamaalauksista ja huomannut, että niitä on ollut pahuksen hauska tehdä. Ne eivät kuitenkaan yksityisyysasetuksien vuoksi näy tässä näyttelyssä. Erilaisia tilaustöitä Tuominen tekee jatkossakin hyvin mielellään. Tämän näyttelyn julisteita ja muitakin.

(Näyttelyn saatesanoista)

Julisteita voi ostaa tilaamalla niistä haluamansa kokoisen printin, ohjeet löytyvät näyttelyn yhteydestä.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Näyttelyt Turku, Tapahtumat, Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s