Viikon levy: Coheed and Cambria – Good Apollo, I’m Burning Star IV, Volume Two: No World for Tomorrow

Coheed And Cambria

Coheed and Cambrian vuonna 2007 julkaistu neljäs albumi jatkaa yhtyeen teemalevyjen sarjaa. Tiiviisti nimetty Good Apollo, I’m Burning Star IV, Volume Two: No World for Tomorrow -albumi sijoittuu laulaja-kitaristi Claudio Sanchezin luomaan omaelämänkerralliseen scifi-maailmaan. Kyseessä on progressiivinen rock-ooppera, joka mahtipontisuudestaan huolimatta pysyy maan pinnalla (ei tosin lyriikoiden tasolla…).

Rehellisesti sanottuna yhteensä seitsemän albumia käsittävä Amory Wars -saaga ei ole ikinä oikein avautunut minulle. Yhtyeen ansiot ovat kappaleiden rakenteessa, koukuissa ja soundimaailmassa, eivät niinkään tarinankerronnassa. Tämä ei poista sitä, että yhtyeellä on myös upeasti sanoitettuja kappaleita. Yksittäisiä teemalevyjä voi mielestäni kuunnella ilman, että tarvitsee tietää kappaleiden tarinallista kontekstia.

Osa Coheed and Cambrian viehätyksestä liittyy Sanchezin omaperäiseen lauluääneen. Lisäksi bändi soittaa hienosti yhteen, kitaroiden ollessa keskiössä. Soitto yltyy välillä suoranaiseksi kaahaukseksi, kuten singlekappaleessa The Running Free.

Albumin parhaimmistoon kuuluu levyn lopussa oleva, viisi kappaletta käsittävä The End Complete -niminen kokonaisuus. Osiosta erottuvat etenkin The End Complete -kappale (jonka mukaan teemaosio on nimetty) ja Radio Bye Bye. Albumin mieleenpainuvin hetki koetaan, kun ilmoille kajahtaa The Road and the Damned. Väittäisin kappaleen olevan yksi bändin parhaimpia, ellei jopa paras. Se on myös hyvä esimerkki kappaleesta, joka toimii hienosti myös yksinään, ilman albumin kehyskertomusta.

Turun pääkirjastosta löytyy myös Neverender: Children of The Fence Edition -kokoelma, joka sisältää yhtyeen neljän ensimmäisen albumin liveversiot sekä DVD-tallenteet livekeikoista. Suosittelen!

Saimi Kallio

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s