Viikon levy: White Zombie: It came from N.Y.C.

cs604905-01b-big
Kuten monelle, itsellenikin ensimmäinen kohtaaminen White Zombien kanssa oli Music Televisionin Beavis & Butthead –ohjelmasta; höröttäjät olivat yhtä innostuneita kuulemastaan kuin minäkin.

Pian sitten jo nauhoitinkin kaikki mahdolliset videonsa mitä onnistuin. Näistä etenkin Iggy Popin, jota jo tuolloin ihailin, avustama Black Sunshine oli kovassa kuuntelussa. Iggy Popin lisäksi kappaleessa kiinnostivat Sean Yseultin basso ja ylipäänsä yhtyeen grungea ja metallia sekoittava olemus, niin musiikillisesti, kuin visuaalisestikin.


Tuohon aikaan oli ns. crossovermetalli hyvinkin pinnalla, Faith No More etulinjassaan. Jossain määrin tähän samaan kategoriaan voisi laskea myös kuuluisimmassa vaiheessaan White Zombien sämpleineen, syntetisaattoreineen ja ennen kaikkea grooveineen. Mutta yhtyeen alkuvaiheet olivat toisenlaiset. It Came From N.Y.C. kokoelman nimi viittaa siihen tähän yhtyeen etsikkoaikaan ja New Yorkin 1980-luvun musiikkikulttuuriin sekä yhteisöön josta sikisi muun muassa Sonic Youth ja Swans.

Yhtyeen uran alussa kuuleekin kuinka White Zombie olikin varsin paljon enemmän punkia kuin heviä. Muistuttaen ehkä hieman Misfits/Birthday Party yhdistelmältä. Yhtyeen kokoonpanovaihdot ja luonnollinen kehittyminen sitten muuttivat linjaa aina vuosittain kunnes lopulta White Zombie sitten siirtyi geneerisempään, toisaalta tuottoisampaan metallimuottiin.

It Came From N.Y.C. kokoelma kerää White Zombien varhaisvaiheen ep- ja singlelevyjä, mutta musiikin lisäksi erityisen kiintoisaa on mukana tuleva historiikkikirja, jossa on hyvinkin syväluotaavasti koottu yhtyeen varhaisvaiheen taipale, tämän lisäksi kirjassa on yhtyeen keikkaflyereita, t-paitoja ja tietysti keikka- ym. valokuvia. Kaikenkaikkiaan siis kelpo paketti hyvää kuultavaa ja luettavaakin.

Antti Impivaara

Varaa levy Vaski-tietokannasta

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Uncategorized, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s