Viikon levy: The White Stripes – Get Behind Me Satan

get_behind_me_satan
Raskaat kitarariffit, korvia hivelevän raaka bluesääni, yksinkertaisen nerokas tapa soittaa rumpuja, tarttuvat koukut ja muiden soittimien hallittu kakofonia. Tässä muutama elementti, joilla voidaan kuvata levyä Get Behind Me Satan.

The White Stripes perustettiin vuonna 1997, kun Meg White sattumalta istui rumpujen taakse. Jack White on duon luova akseli, joka säveltää ja tuottaa kaiken musiikin. Uransa aikana bändi julkaisi kuusi studioalbumia.

Get Behind Me Satan on Detroitista kotoisin olevan duon viides studioalbumi, joka julkaistiin vuonna 2007. Edeltäjiinsä verrattuna se on hiukan kevyempi ja rytmikkäämpi levy. Aloitusraita Blue Orchidissä tarttuva kitarariffi ja suoraviivainen, riffiä seuraava rumpukomppi ovat tuttua White Stripes laatua, johon kuuntelija on tottunut aiemmilla levyillä. Ohessa Blue Orchidin ahdistavan kaunis musiikkivideo, jossa bändin suosiman puna-valko-mustan värimaailma on sävytetty kappaleen nimen mukaan siniseksi.

Levyn muut kappaleet lähtevät eri suuntaan, kun Jack White päästää valloilleen akustisen kitaran, pianon ja marimban. Levy erottuu edeltäjistään myös siten, että osasta kappaleita löytyy aiemmilta levyiltä puuttunut basso. Kappale The Denial Twist esittelee hieman erilaista The White Stripesia, sillä kitaran korvaavat piano ja basso. Kappale tuo esiin Jack Whiten kyvyn luoda itsensä kuuloista musiikkia millä tahansa instrumentilla. White Moon on hieno sekoitus seesteistä ja kakofoniaa, joka sulautuu kauniisti yhteen pianon ja basson avustuksella.

Visuaalisesti bändin kaikki albumit, musiikkivideot ja vaatteet noudattavat samaa linjaa. Värimaailma koostuu punaisesta, valkoisesta ja mustasta. Valittu kromaattinen värimaailma pohjautuu bändin nimeen, joka tulee puna-valko-raidallisesta piparminttukarkista ja bändin jäsenten sukunimestä. Rumpali Meg Whiten soitti pitkään rummuilla joiden kalvoissa oli puna-valkoinen piparminttu kierre. Nämä rummut voi nähdä edeltävältä levyltä olevan kappaleen, The Hardest Button to Button, musiikkivideossa.

Varaa levy kirjastosta

– Kaisa

 

 

 

 

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Uncategorized, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s