Universal Music laittaa pakettiin kaikki Love Recordsin singlejulkaisut, myös B-puolet

love rr

Universal Music julkaisee Love Recordsin kaikki sinkut, myös b-puolet.

Kuuden cd-levyn kokoelma ’Love Records – kaikki singlet osa 1’ on ensimmäinen Love Records -sinkkubokseista, jotka julkaistaan yhtiön 50-vuotisjuhlan kunniaksi vuoden 2016 aikana. Kokoelmilla julkaistaan kaikki Love-singlet A- ja B-puolineen katalogijärjestyksessä. Se tietää kuulijalle tunnelmien vuoristorataa, sillä ohjelmisto muistuttaa 1970-luvun Ylen integroitua sävelradiota: mitä tahansa voi tulla minkä tahansa jälkeen.

Tuhannen kappaleen numeroituna ja rajoitettuna painoksena julkaistavalla kokoelmalla on pyritty käyttämään alkuperäisiä Loven singlemasternauhoja niin huolellisesti kuin se on vain ollut suinkin mahdollista. Osa kappaleista on vinyylisiirtoja, joiden teknistä tasoa on kohennettu uusimmalla mahdollisella teknologialla. Kappaleiden esittelytekstit ovat Miska Rantasen käsialaa.

Love Recordsin syntysanat lausuttiin Kivelän sairaalan tupakkatilana toimivassa vessassa, jossa Otto Donner ja Chrisse Schwindt pyysivät toimintaan mukaan musiikkikriitikko Atte Blomia. Yhtiön ensimmäinen julkaisu oli teatteripiireistä tutun Kaj Chydeniuksen sävellyksistä koostuva albumi Lauluja joulukuussa 1966.

Musiikkikumousta ei tehty hetkessä. Ensimmäiset vuodet yhtiö toimi kolmen ihmisen intohimoisena harrastuksena päivätöiden ohella. Ruokahalu kasvoi syödessä: kolmikko oli täysin vakuuttunut, että heidän kaitsemansa musiikintekijät olivat valmiina lyömään itsensä läpi missä tahansa. Esimerkiksi yhtiön kasvattamasta Blues Sectionista suunniteltiin alusta asti vientituotetta. Ensimmäisinä vuosina artistirinkiä rakennettiin vähitellen kirjallisen musiikin piireistä sekä Blues Sectionin kontaktien avulla. Käännekohta oli vuosi 1969, kun Love joutui vakiintuneiden levy-yhtiöiden puristuksessa valintatilanteeseen, jossa oli vaihtoehtoina ajaa toiminta alas tai laajentaa sitä ison levy-yhtiön näköiseksi.

Satsaus ajoittui joulumarkkinoille 1969, jolloin Love julkaisi kolme albumia, yksitoista singleä ja yhden ep-levyn. Strategia onnistui. Isoin hitti oli albumi Lautanen Guatemalan verta, joka oli yhtiön suurin siihenastisin menestys 800 kappaleen myynnillään. Keväällä 1970 Lovella alkoi olla myötätuulta. Nyt yhtiötä vetivät Blom ja Schwindt Donnerin lähdettyä Yleisradioon. Seuraavat vuodet olivat yhtiössä tekemisen ja löytämisen kulta-aikaa. Tuotannon painopiste oli vasemmistoradikaalien laulutaiteessa ja progressiivisessa rockissa, mutta se laajeni pian myös muun muassa taidemusiikkiin, lastenlauluihin ja etniseen musiikkiin. Uudesta yhtiöstä olivat kiinnostuneet niin musiikinkuuntelijat kuin -tekijät. Takkutukkaiset progevirtuoosit alkoivat vilahdella jopa naistenlehtien juorupalstoilla.

Love Recordsin alkuaikojen singletuotannolla oli erilainen profiili kuin myöhempinä vuosina. Koska pikkukiekkoja tehtiin harvoin, niihin panostettiin täysimääräisesti kansia myöten. Hutilaukauksia tai koepalloja alkuaikojen katalogissa on huomattavan vähän. Pelimerkkejä uhrattiin paljon. Esimerkiksi Arja Saijonmaan Timotei tai Kirkan Avaruuslaulu olivat huomattavia tuotannollisia ponnistuksia, vaikka niiden takana ei ollut ihmeempiä suunnitelmia albumeiksi. Vuodesta 1970 lähtien singletuotanto monipuolistui. Niitä tehtiin uusien artistien esiin nostamiseksi (Tylympi kohtalo), tekijän muun tuotannon edistämiseen (Mauno Blomqvist) tai ajankohtaiseen poliittiseen käyttöön (Antero Byman). Singlemyynnin hurjimmat ja pysäyttävimmät hetket olivat kuitenkin vasta tulossa.

Love Records – kaikki singlet osa 1 ilmestyy 18.3.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Uutiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s