Viikon levy: Jarkko Martikainen – Rakkaus

rakkausmarti
Jarkko Martikaisen soolouran toinen studiojulkaisu ”Rakkaus” on viimeisen vuosikymmenen yksi merkittävimpiä levyjä kotimaisessa pop folk-skenessä, josta kovin moni ei tunnu tietävän. Levy ei koskaan saavuttanut myynnillistä suosiota ja on siksi pysynyt melko visusti piilossa Jarkon kuuntelijakunnan keskuudessa, yhteisenä arkipäivien aarteena ja uskollisena matkakumppanina tällä elämän tiellä. Levy kertoo kuuntelijallensa yhdeksän ihmisläheistä, mietteliästä ja Jarkon tapaisesti humoristista tarinaa, jotka ovat akustisesti säestetty kitaralla, pianolla sekä kontrabassolla.

 

Levy lähtee käyntiin hyvin empaattisella ja tunteellisella ”Jos mulla menisi todella huonosti”-repliikillä ja nappaa tehokkaasti kuuntelijansa huomion tarinankertojana. Jarkon persoonallinen ja karismaattinen äänenkäyttö on usein nostanut hänen musiikkinsa pelkän taustamusiikin yläpuolelle laadukkaiden sanoituksiensa puolesta ja tämä julkaisu on ehkä parhain esimerkki siitä. Jo ensimmäisen kappaleen myötä on helppo ymmärtää, kuinka lämpimästä ja ymmärtävästä musiikista on kysymys. Loputkin koko levystä pitää sisällään upeita melodioita, mieleenpainuvia sanoituksia ja koskettavaa läheisyyttä, joka voivat auttaa kuuntelijaansa huonoimpinakin päivinä suunnattoman paljon.

Valssi tanssitaidottomille

 

Levyn nimen mukaisesti kappaleiden yhteisenä teemana toimii epäilemätön rakkaus ja ystävyys. Jokainen kappale on kuuntelemisen arvoinen ja kappaleet kuten ”Rakkaus”, ”Valssi tanssitaidottomille” ja ”Myrsky” voivat puhutella isompiakin yleisöjä samaistuttavien tarinoidensa puolesta. Tässä on levy, joka antaa kuuntelijallensa niin paljon, eikä pyydä sinulta mitään vastineeksi.

 

”Ja pisaroi, tihuttaa, salamoi

Myrsky nousta saa

Ja myrsky huuhtoo jälkesi niin

Ettei suru voi löytää sinua”

 

Levyn kohokohdat: Jos mulla menisi todella huonosti, Rakkaus, Kainuu opettaa, Valssi tanssitaidottomille, Myrsky, Vanhene kanssamme

 

Myrsky


Levy Vaski-tietokannassa

 

 

Patrik N.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s