Kaarinassa Korvat kävelylle -festivaali

korvat kävelylle

Konserttikeskus ry sekä Kaarinan kulttuuripalvelut järjestävät Korvat kävelylle! -koulukonserttifestivaalin Kaarinassa 9.-11.3.2015. Festivaalilla nähdään ja kuullaan eri tyylisuuntia edustavia ohjelmia, työpajoja ja luentoja Kaarinan kouluissa ja päiväkodeissa. Tapahtuma on suunnattu alan ammattilaisille ja asiasta kiinnostuneille. Festivaalilla vierailee myös alan toimijoita ja kollegoita ulkomailta. Iltakonsertit ovat avoimia kaikille.

Festivaalin koulukonsertit aloittaa torstaina 10.3. nuorista virolaisista vaskisoittajista koostuva Brassical, joka esittää lempimusiikkiaan omina sovituksinaan. Konsertissa kuullaan mm. tunnettuja pop-hittejä. Festivaalilla esitetään Sibeliuksen lapsenlapsenlapsen, bassokitaristi Lauri Porran sekä pasunisti ja lyömäsoittaja Juho Viljasen Ainolasta kohti ääretöntä -ohjelma. Sitä seuraa myös Kokko Quartetin ja Ricardo Padillan Maalla, merellä ja ilmassa improvisoiden -niminen, genrerajoja ylittävä skandinaavisen jazzin ohjelma, jossa kuullaan vaikutteita intialaisesta musiikista, arabimusiikista sekä kuubalaisista rytmeistä. Päivän koulukonsertit päättää humoristinen Terveisiä Kalevalasta -musiikkiteatteriesitys, jonka on riimitellyt Jukka Itkonen ja säveltänyt Jukka Nykänen.

Torstai-iltana Turun Linnateatterissa esiintyy Compañia Kaari & Roni Martin Maailmasta-ohjelmallaan. Teos on Pentti Saarikosken runoihin sävelletty kokonaisuus, jossa yhdistyvät moderni rytmimusiikki ja Kaari Martinin tanssi. Mukana ovat myös kitaristi Jukka Orma, sousafonisti Erno Haukkala ja rumpali Miguel Collander.

Perjantaiaamuna 11.3. kuullaan karismaattista ruotsalaista kitaraduo The Gothenburg Comboa sekä harmonikkatrio ACC:tä, joiden ohjelmisto koostuu eri aikakausien ja tyylilajien teoksista. Jauza!n suomirokkikoulussa kerrotaan puolestaan suomirockin eri vaiheista ja esitetään niin Hectorin kuin HIMin sekä Loirin ja Lordin kappaleita.

Satumaailmaan sijoittuu H.C. Andersenin satuun perustuva Prinsessa ja sikopaimen, jota värittää barokin ajan musiikki. Afrikkalaista kulttuuria ja maailmanmusikkia esittelee Ashimba-trio, jonka laulujen tekstit kertovat jokapäiväisestä elämästä Afrikassa ja pitävät sisällään vertauskuvallisia opetuksia. Kappaleet esitetään sekä swahilin kielellä että useilla afrikkalaisilla heimokielillä ja ne käännetään suomeksi kappaleiden yhteydessä.

Saman päivän iltana järjestetään myös koko perheen yleisökonsertti Muumiperheen lauluretki, jossa Eija Ahvo ja Soili Perkiö esittävät Soili Perkiön uusia Muumilauluja Hannele Huovin sanoihin.

Tyäpajoja vetävät Jauza!-yhtye, musiikkikasvattaja Tuuli Paasolainen sekä belgialainen beatboksaaja Alexandre ”Primitiv” Fenaux.

Ohjelman näet kokonaisuudessaan täältä:

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): konsertit, Musasto suosittelee, Uutiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s