Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti: Antony Parviainen

Kuva: Jaakko Manninen

Kuva: Jaakko Manninen

1.Esittele itsesi ja kerro lyhyesti muusikon urastasi.

Isä ja äiti antoivat minulle nimeksi Toni Markus Parviainen, Suolahdessa vuonna 1981. Artistinimeni on Antony Parviainen. Ensimmäisen oikean ja virallisen bändin perustin vuonna 1997. Bändin nimi oli Machine Men. Teimme kolme levyä, Scars & Wounds (2004), Elegies (2005) ja viimesimpänä Circus of Fools (2007). Kiersimme paljon ympäri Suomea ja Eurooppaa. Machine Men haudattiin vuonna 2011, hiljaisin menoin. Olen toiminut yhtenä solistesta Raskasta Joulua -projektissa vuodesta 2004 lähtien. Uusi bändini ja sieluntuotteeni on nimeltään Psychework. Esikoislevy julkaistaan näillä näkymin keväällä 2016.

2. Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi tai muiden kaupunkien kirjastopalveluja?

Valitettavasti en sillä ostan kaikki kirjani. En omista kirjastokorttia. Mielenkiintoni kirjallisuudessa painottuu toiseen maailmansotaan. Luen mielelläni henkilötarinoita.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?

Kyllä se on varmaan Iron Maiden, Helsingin vanha jäähalli, vuonna 1999. Dickinson ja Smith tekivät paluun bändiin. Lapsuuden sankarit ja keikka lähti käyntiin Aces high -biisillä, Spitfiren moottorin jyrinällä ja Churchill -speechilla. Täydellinen startti.

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkielämästä?

Tällä hetkellä kotikaupunkini on Jyväskylä jossa musaelämä on minun mielestäni ihan virkeätä. Tosin, en istu kovin usein enää baareissa. Lutakko on Jyväskylän ykkösklubi. Hyvä niin. Parhaimpia soittopaikkoja Suomessa. Olen kuitenkin sydämeltäni Suolahtelainen. Ja tulen aina olemaan.

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista.

Niin kuin aikaisemmin mainitsin en omista kirjastokorttia. En käytä paikan palveluita joten en tiedä mitä kirjaston kokoelmiin kuuluu mutta toki voin suositukseni silti antaa.

Kamelot: Haven.

Kamelot -bändin uusin tuotos, joka on minun mielestä parasta Kamelotia sitten Ghost Opera -albumin. Bändi onneksi löysi uuden, hyvän laulajan Tommy Karevikin joka sopii bändiin. Tällä uusimmalla albumilla Karevik vetää kyllä huikean suorituksen. Todella ehjä ja vahva kokonaisuus, alusta loppuun.

Edu Kettunen: Kadonnut maailma.

Olen aikalailla kaikkiruokainen musan suhteen. Mulle uppoo, jos on hyvä laulaja, hyvät tekstit ja melodiat. Edun uusimpaan levyyn törmäsin ihan sattumalta ja ajattelin ajan kuluksi kuunnella. Aivan käsittämättömän hieno lauluntekijä. Uskomattomia tekstejä ja tunnelmia tällä levyllä. Hienoa tarinankerrontaa. Tuuleen eksyneet ja Tiikeri jäällä ovat kerrassaan upeita biisejä!

Ghost: Meliora.

Olen todella vähän tutustunut tai syventynyt kyseiseen bändiin mutta uusin levy on kyllä jotain sellaista mitä ei ole tehty aikaisemmin. Kuulostaa vanhalle, mutta samalla jotenkin niin uudelle. Levy on täynnä upeita ja nerokkaita sävellyksiä. Tuotanto on poikkeuksellisen priimaa. Jos olen oikein kuullut ja ymmärtänyt niin Ruotsin hittituottajalla Max Martinilla on ollut kauhansa sopassa. Sen kyllä kuulee!

Toim. Petri Kipinä

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti, Musasto suosittelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s