Konserttikeskuksella kiireinen Sibelius-juhlavuosi – 570 Sibeliuksen musiikista koostuvaa konserttia

soiva metsa

Konserttikeskus (vuoteen 1973 saakka Koulujen Musiikkikeskus)  järjestää vuosittain lukuisia konsertteja ja muita musiikkiesityksiä kouluihin ja päiväkoteihin.

Sibelius-juhlavuosi on ollut Konserttikeskukselle aktiivista aikaa. Yhdistys järjestää säveltäjämestarin syntymän 150-vuotisjuhlavuonna kaikkiaan 570 Sibeliuksen musiikista koostuvaa konserttia. Viimeinen tämän vuoden konserteista esitetään 17.12.2015. Konsertit ovat tuolloin tavoittaneet yli 100 000 kuulijaa kouluissa ja päiväkodeissa eri puolilla Suomea. Lasten ja opettajien palaute konserteista on ollut kiittävää.

Valtaosa Konserttikeskuksen Sibelius-konserteista ovat olleet sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin esittämiä koulukonsertteja Luonto ja Kalevala kansallissäveltäjän inspiraation lähteinä sekä Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa. Kyseisiä konsertteja kertyy vuoden aikana kaikkiaan 486.

Juhlavuoden konsertteja ovat esittäneet lisäksi Sibeliuksen lapsenlapsenlapsi, basisti ja säveltäjä Lauri Porra yhdessä pasunisti Juho Viljasen kanssa ohjelmalla Ainolasta kohti ääretöntä. Myös tuubavirtuoosi Harri Lidsle ja pianisti Miikka Kallio ovat esittäneet juhlavuoden aikana ohjelmaansa Tuubakimalainen Ainolassa.

Konserttikeskuksen perustamiseen marraskuussa 1963 vaikutti osaltaan lähestyvä Sibeliuksen 100-vuotisjuhlavuosi. Yhdistyksen järjestämät ensimmäiset koulukonsertit lokakuussa 1964 koostuivat Sibeliuksen sävellyksistä.

Konserttikeskus ry on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksen Sibelius-konserttikiertueiden toteuttamista varten vuonna 2015. Konserttikeskus järjestää opetus- ja kulttuuriministeriön tuella konsertteja ja työpajoja kouluihin ja päiväkoteihin koko Suomen alueella.

Lue myös; Soiva Metsä – Sibelius-levytykselle kultalevy

www.konserttikeskus.fi

Jätä kommentti

Kategoria(t): konsertit, Uutiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s