Viikon levy: Jolly Boys – Great Expectation

Jolly BoysNe teistä, jotka ovat seuranneet Sound Tracker– sarjan toista tuotantokautta tietävät minkälaista musiikkia tämän viikon levyn bändi esittää. Lokakuussa alkaneen kauden ensimmäisessä jaksossa Sami Yaffa tiimeineen vieraili Jamaikalla. Avausosassa hän jututti mento- yhtye The Jolly Boysin solistia Albert Minottia. Mento on jamaikalaisen kansanmusiikin tyyli joka edelsi ja on vaikuttanut suuresti ska- ja reggaemusiikkiin. Great Expectation (2010) sisältää kaksitoista cover- versiota tunnetuista rock- kappaleista mento- tyyliin sovitettuina. Svengi on mieletön ja levy todella pistää kipinää punttiin.

The Jolly Boysin jäsenet eivät ole enää mitään nuorukaisia ja yhtyeen syntyhistoria sijoittuukin 1950- luvulle. Minott on reilusti yli seitsemänkymppinen mutta tavattoman karismaattinen keulakuva. Great Expectation- albumilla soittaa viisi muusikkoa joista yhtyeessä pitkään mukana ollut Joseph ”Powda” Bennett kuoli reilu vuosi sitten 76 vuotiaana. Kiertueilla yhtyeen vakiokokoonpano täydentyy nuoremman polven muusikoilla. The Jolly Boysilla on myös vakituinen työpaikka. Vuonna 2008 GeeJam avasi hotellin Port Antoniossa, Jamaikalla pestaten yhtyeen paikan housebändiksi.

Albumille valikoituneet kappaleet lienevät kaikki tuttuja musiikkia runsaasti kuluttavalle. Amerikkalaisen ja englantilaisen rockin klassikot taipuvat hienosti menton poljentoon. Rollarit, The Doors, The Clash ja monet muut saavat olla ylpeitä siitä minkälaisen käsittelyn heidän laulunsa ovat saaneet. Uudemmasta tuotannosta mukaan on otettu Amy Winehousen Rehab eikä se kalpene tippaakaan muiden kappaleiden rinnalla. Soitto albumilla on eittämättä taitavaa ja Minottin kärisevä ääni vangitsee kuulijansa vieden tämän Jamaikan auringon alle vilvoittavan juoman ja hyvän tunnelman pariin. Great Expectation on mitä mainioin piristysruiske pimeään marraskuuhun.

Petri Kipinä

Varaa levy Vaski- verkkokirjastosta

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s