Viikon levy: Nick Curran and The Lowlifes: Reform School Girl

reform-school-girlMainelainen kitaristi ja satunnainen rumpali Nick Curran oli nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kiertää jo muutakin kuin tahkoa, ennen kuin hän perusti Lowlifes-yhtyeen 2008. Muutama kehuttu, mutta ei kovin suurta huomiota saanut soololevy 2000-luvun alussa oli joka tapauksessa johtanut kiinnitykseen Fabulous Thunderbirdsiin. Vaikka T-Birds ei enää ollut ehkä kulta-aikojensa vedossa eikä maineessakaan, toi kitaristin pesti kuitenkin Curranille kaivattua lisähuomiota.

Tämän kiinnityksen päätytyttyä Curran kokeili kavereidensa kanssa muutamaakin erilaista punk-viritystä, ennen kuin oli aika laittaa pystyyn oikea kunnon räkäinen rhythm & blues/rock’n’roll –ryhmä. Syntyi Nick Curran & The Lowlifes.

Lowlifesin debyyttialbumi Player! herätti jo kiinnostusta, mutta ei räjäyttänyt pankkia. Little Richard, Wynonie Harris, garagerock ja rockabilly kuitenkin kohtasivat jo tällä levyllä sulassa sovussa ja kiinnostusta herätellen.

Bändin toinen albumi Reform School Girl on kuitenkin se albumi, jolla Nick Curran teki nimensä tunnetuksi jälkipolville. Käsittämätön sekoitus röyhkeää 50-luvun torvi-r’n’b:tä, doowop-balladeita ja suoria bluesrockereita. Curran onnistuu ällistyttävässä tempussa: hän tekee vanhalta kuulostavia kappaleita, jotka kuitenkin ovat perusteltuja ja onnistuneita sävellyksiä – vaikka useimmiten täysin perinteisten kolmen soinnun varassa. Levyn kaksi lainabiisiä kertovat tasan missä mennään: Etta Jamesin Tough Lover on räväkkä aloitus ja loistavasti perinteistetty AC/DC-cover Rocker sen yhtä jykevä päätösraita.

Jo ennen Reform School Girlin julkaisua Curranilla todettiin suusyöpä. Syöpä saatiin kuitenkin hoidoilla kuriin ja The Lowlifes pääsi kunnolla kiertueelle. Suomeenkin ehdittin: meikkaavat, pitkänahatakkiset, laittomien piristeiden perään kyselevät muusikot taisivat olla melkoinen ihmetys konservatiivisemmalle billyskenelle.

Seuraavana vuonna Nick Curranin suusyöpä kuitenkin uusiutui ja hoidoista huolimatta superlahjakkuuden ura päättyi lopullisesti 6.10.2012, vain 35-vuotiaana.

Jyrki Mäkelä

Varaa Reform School Girl tästä!

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s