Viikon levy: Imagine Dragons – Smoke + Mirrors

Imagine Dragons

Julkaisupäivä: 11. helmikuuta 2015

Imagine Dragons on amerikkalainen rokkibändi, joka aloitti toimintansa vuonna 2008. Smoke + Mirrors on bändin toinen ilmestynyt albumi. Ensimmäisen julkaisun tavoin myös tämä albumi nauttii suuresta suosiosta. Imagine Dragons on vuosien aikana kasvattanut suosiotaan ja bändin musiikki sopii niin nuorille kuin vanhemmallekin sukupolvelle. Kohderyhmä on joka tapauksessa nuoriso.

Imagine Drangonsin musiikki on monipuolista vaikka yleisesti puhutaankin rockista. Smoke + Mirrors sisältää materiaalia hitaista ja rauhallisista kappaleista aina nopeatempoisiin sekä ”raskaampiin”. Albumin kappaleista hiteiksi ovat nousseet mm. Shots, I bet my life, Gold sekä Warriors. Muutamat kappaleet ovat myös ottaneet vaikutteita eri kulttuureista. Esimerkiksi Friction, josta kuulee hyvin itämaisille kappaleille tyypillisiä piirteitä.

Albumin musiikki on nykypoprockia, kallistuen kuitenkin hieman enemmän rockin puolelle. Lisäksi kappaleissa on käytetty hyvin myös nykyaikaisia elektronisia vivahteita. Nämä lisäykset yhdessä etnisten vaikutteiden kanssa erottavat bändiä edukseen muiden samanlaisten poprockbändien suhteellisen suuresta joukkiosta. Uutuusalbumi sisältää myös vanhempia kappaleita, jotka olet saattanut kuulla elokuvissa (kuten Battle cry elokuvasta: Transformers: Age of Extinction).

Kappaleiden sanoitukset ovat symbolisia ja herättävät ajatuksia. Ne ovat niin sanotusti ”mind blowing” materiaalia. Suosikkikappaleekseni erottuu Friction sillä sitä on mielenkiintoista kuunnella. Mielenkiintoiseksi sen tekee ns. sävyjen muuntelu kappaleen aikana ja myös se, että kappaleessa on käytetty paljon erillaisia efektejä. Kappale sopii hyvin juoksuun, sillä se sisältää taisteluhimoa.

Toinen suosikkini on Battle Cry joka on ensimmäinen kuulemani kappale Smoke + Mirrors -albumilta. Sen ”synkkyys” on kiehtova ja kertosäe imartelee kappaleen nimeä sillä laulaja saa sen kuulostamaan valitukselta (itkulta). Kappale etenee itsevarmasti ja lopussa ns. hyväksytään kohtalo. Kappale tempaa mukaansa ja sen ”ilmapiiri” on hetki jossa haluaa pysyä. Tästä johtuen sitä haluaa kuunnella aina vain uudestaan ja uudestaan. Sen kuunneltuaan tulee myös tyhjä olo joka pysäyttää ja jähmettää. -Katariina

Smoke + mirrors, albumin nimikkoraita, kuuluu levyn rauhallisempaan kastiin. Kappale alkaa rauhallisesti kitaralla ja kehittyy hitaasti kohti kertsiä syntikan, basson ja tietysti laulun liityttyä mukaan. Kertosäe alkaa yllättäen rumpujen voimakkaalla säestyksellä. Itse kertsi on pääosin rauhallinen, mutta laulultaan monipuolinen, liikkuen falsetin ja rankemman laulun välillä. Smoke + mirrors on hyvin mukaansatempaava ja mielestäni onnistunut. Kappaleen sanoitukset ovat toiveikkaat. -Simeoni.

Imagine Dragons nauttii Suomessakin suurta suosiota jonka johdosta bändi tulee vetämään keikan myös Helsingin Hartwall- Areenalle tammikuussa 2016.

Viikon levyn ääressä kesäapulaiset Katariina Kankaanpää (oik.) ja Simeoni Yli-Urpo.

Viikon levyn ääressä kesäapulaiset Katariina Kankaanpää (oik.) ja Simeoni Yli-Urpo.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s