Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti: Eero Koivistoinen

Kuva: Teemu Salminen

Kuva: Teemu Salminen

1. Esittele itsesi ja kerro lyhyesti urastasi.

Olen saksofonisti, säveltäjä, tuottaja. Aloitin urani jo 1960 -luvulla ja ensi vuonna tulee täyteen 50 vuotta musiikin ammattilaisena. Opiskelin aikoinaan Kotkan musiikkiopistossa sekä Sibelius Akatemiassa klassista musiikkia ja myöhemmin  jazzmusiikkia opiskelupaikkana Berklee College of Music, Boston, USA.

Pitkäaikaisin yhteistyökumppanini on ollut UMO Big Band,  jossa soitin kokoonpanon alusta lähtien  15 vuotta. Teen projekteja orkesterin kanssa edelleenkin mutta lähinnä kapellimestarina ja sovittajana. Olen levyttänyt monellakin kokoonpanolla, nykyinen kokoonpanoni on akustinen kvartetti jossa soittavat: Alexi Tuomarila, piano, Jori Huhtala, basso ja Jussi Lehtonen, rummut.

Olen säveltänyt monen tyylistä musiikkia. Viime aikoina kuorosävellyksiä ja sovituksia, Baltic Blues -multimediateos Kymi Sinfoniettalle ja jazz triolle, Big band -sävellyksiä ja uutta ohjelmistoa kvartetille. Tuotin aikoinaan neljä levyä afrikkalaista kansanmusiikkia Naxos World -yhtiölle Mosambikissa ja Etelä Afrikassa. Olen soittanut ja opettanut Mosambikin ja Etelä Afrikan lisäksi Beninissä ja Ghanassa.

Enemmän infoa: www.eerokoivistoinen.com

2 Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi kirjastopalveluja?

Käytän säännöllisesti kirjastopalveluja. Arvostan kirjastolaitosta paljon ja sen uudistuminen ja toimintamahdollisuuksien säilyttäminen ovat erittäin tärkeitä.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?

Mieleen tulee monia hienoja konsertteja. Aikoinaan USA:ssa Miles Davisin eri kokoonpanot. Esimerkiksi se jossa mukana Keith Jarrett. Samoin Elvin Jonesin kvartetti jossa mukana Dave Liebman ja Steve GrossmanArt Blakeyn Jazz Messengers -kokoonpanojen monet konsertit. Thad JonesMel Lewis Big Bandin konsertit.

Frank Zappan monet konsertit. Weather Reportin konsertit. Woody Shaw. Freddy Hubbard. Sonny RollinsBusi Mhlongon konsertti Kap Kaupungissa oli hieno. Youssou N’Dourin uudenvuoden konsertti Dakarissa. Monet eri konsertit Pori Jazz Festivaaleilla.

Viime aikoina olen kuunnellut usein RSO :a uudessa musiikkitalossa, mm. hienoa Bartokia.

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkitarjonnasta ja -elämästä?

Musiikkitarjonta on nykyisin Helsingissä melko runsasta. Puuttuu silti yhä edellytykset hyvän jazzklubin kansainvälisen toimintaan. Koko Jazzklubin ohjelmisto on mielestäni tasokkainta Helsingissä. 

Taloudelliset vaikeudet varjostavat tämänkin klubin toimintaa. Epäsuhta tukimuodoissa on räikeä eri musiikinlajien kesken. Klassisen musiikin tuki verrattuna esim. jazzmusiikkiin. Se on häpeätahra verrattuna vaikkapa muiden pohjoismaiden pääkaupunkeihin.

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista.

Suosittelen kaikkea hyvää musiikkia.

Toim. Petri Kipinä

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti, Musasto suosittelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s