Viikon levyn teki Tanskan emotionaalisen rockin suurbändi Mew

mew-608x608

Mew / +-

Tanskan lahja emotionaaliselle mutta älykkäälle rock-musiikille, Mew, on palannut kuvioihin kuuden vuoden tauon jälkeen. Ryhmän edellinen albumi, nimihirviö ”No more stories are told today I’m sorry they washed away no more stories the world is grey I’m tired let’s wash away”, vaikuttaa näin jälkikäteen pureskeltuna ”ylitaiteelliselta”. Levyn lämmin progressiivisuus on edelleen huumaavaa ja monipuolinen poreilu hämmentävää mutta yltiöpäinen leijunta söi liikkumavaraa sydämellisen tehokkailta pop-koukuilta.

No More Stories…oli/on kuitenkin mainio levy. Toisaalta allekirjoittaneen Mew-biisisuosikit löytyvät kahdelta edelliseltä albumilta. Niinpä tuore albumi +- on osaltaan paluuta Frengers ja And the Glass Handed Kites -levyjen aikaisiin tunnelmiin. Kuin No More Stories…albumia ei olisi koskaan tehty! Mew on hempeän sydämellinen ja ilman progressiivista kokeilunhalua bändi on selvästi helpommin lähestyttävä ja samalla tuttu ja turvallinen. Ehkä jopa liian turvallinen sillä vertailu edelliseen albumiin aiheuttaa paikoin paikalleen pysähtyneitä tunnelmakuvia. Poreilu puuttuu mutta tilalle on saatu korvia hivelevää kaunosieluisuutta.

Kiekon avaava Coldplay-henkinen Satellites olisi voinut olla jo Frengers-albumin kansankiihottajana. Witness taas sopisi aivan mainiosti And the Glass Handed Kites -levylle. Mew on retro mutta retroilu kohdistuu bändin omaan tuotantoon. Kaunis ja ilmava balladi The night believer on levyn parhaita hetkiä. Making friends tavoittaa Pet Shop Boysin mieleen tuovaa ajattomuutta. My complications ottaa retroaskelissaan sivuhypyn Bloc Partyn kelkkaan ja taustalla väreilee post-punkin sävyjä. Popimpi mutta bassovetoisempi Interview the girls on tyylikäs kuin Magenta Skycoden utuilevampi dream pop. Rows paisuu taivaita tavoittelevaksi emotionaalisuuden virraksi.

Mew onnistuu luomaan pakahduttavan harrasta ja kaunista hattaraa, ”arjesta pakoon” -musiikkia. Vaikka allekirjoittanut kaipaa progressiivista Mew-tyylittelyä, pilvien päällä leijuva Mew on myös aivan upea ilmestys. Mikä parasta, levy vain kasvaa ja voimistuu kuuntelukertojen myötä.

J.Kaunisto

(Teksti julkaistu aikoinaan V2.fi-sivustolla)

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s