Viikon levy: Sandhja – Gold (2014)

Sandhja - Gold (2014)

Sandhja – Gold (2014)

Viikon levy tutustuttaa uuteen suomalaiseen popmusiikkiin. Sandhja (Sandhja Kuivalainen) on suomalais-guyanalainen laulajatar, jonka ensimmäinen albumi Gold julkaistiin 2014. Sandhja on sanoittanut useimmat albumin kappaleet sekä ollut vahvasti mukana säveltämisessä.

Sony Musicin sivuilla Sandhja kuvaa taustaansa näin: ”Musiikkini juuret kantautuvat äitini kotimaahan Guyanaan, Etelä-Amerikkaan, isoisoäitini ajoille asti. Hänelle laulaminen oli tapa purkaa elämän kovuuden aiheuttamaa tuskaa ja hän paikallisesti tunnettuna kierteli maata häissä ja hautajaisissa tanssien ja laulaen. Koen jatkavani hänen perintöään tunteiden välittäjänä, uskoen musiikin voimauttavaan ja puhdistavaan vaikutukseen”. Levyltä löytyvä Ladaria onkin nimetty Sandhjan isoisoäidin mukaan ja kertoo hänestä.

Gold on yhdistelmä poppia ja soulia pienellä etnisellä ja r&b vivahteella. Hold me oli Sandhjan debyyttisinkku ja täydellinen johdatus tulevalle albumille. On aina mukava kuunnella musiikkia, jonka eteen on nähty vaivaa. Varsinkin Hold me, Gold, Muddy waters sekä Rise like a phoenix kappaleista välittyy ihana ”vanhan ajan” tunnelma: taustalaulajat, viulut, puhaltimet ja energinen biitti.

Sandhjan ääni on vahva ja miellyttävän kuuloinen. Ääni toimii hyvin myös herkimmissä, r&b-tyylisissä kappaleissa, kuten No Hollywood ending, Ladaria ja Blue paradise . Äänen käytössä ei ole sitä amerikkalaisista kappaleista tuttua henkäilyä, luritusta ja kikkailua, jota ei aina oikein jaksaisi kuunnella. Laulaessa tunteet voi välittää kuulijalle myös yksinkertaisemmin, kuten Sandhja.

Albumin ainoa cover-kappale on Depeche Moden I feel you, joka kuullaan herkkänä ja yksinkertaisena versiona.

Kannattaa tutustua Sandhjaan vaikka näiden videoiden avulla. Hänestä toivottavasti kuullaan lisää ja pian!

 

Sandhja – Hold me

Sandhja – Gold

Sandhja – I feel you (Nova stage)

 

Päivi / Kaarinan kaupunginkirjasto

 

 

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s