40-vuotta täyttävän Soundin pitkä-aikaiselle päätoimittajalle Timo Kanervalle Soundi-palkinto

soundi

Musiikkilehti Soundi täyttää 40 vuotta.  Vuonna 1972 perustetun Musa-lehden henkinen perillinen Soundi aloitti tammikuussa 1975. Musa-lehden toimituskunnan riitaantuessa kustantajan kanssa, lähtivät tekijät omille teilleen ja ”kostona” syntyi Soundi.

Lehden päätoimittajana toimi vuosina 1975-2013 Timo Kanerva, joka on vuonna 2015 itseoikeutettu valinta ”Soundi-palkinnon” saajaksi.

Nykyisin eläkepäiviä Tampereella viettävä ja musiikkiin edelleen intohimoisesti suhtautuva Timo Kanerva tarttui Soundin ruoriin heti perustamisvuonna, elokuussa 1975. Hän toimi Soundin päätoimittajana ainutlaatuiset 38 vuotta.

Kanerva on siis ollut lähietäisyydeltä näkemässä suomalaisen rockin kasvun ja monenlaiset vaiheet.
– Muutoshan on käsittämättömän iso kun ajattelee, että olisi 70-luvulla ennustanut että suomalainen bändi myy jäähallin tai stadionin loppuun, Timo Kanerva muistelee tänään ilmestyneen Soundi-lehden pitkässä haastattelussa.
– Se oli sellaista puuhastelua tuo suomalainen rock, hyvin pitkään. Pitkälle 80-lukua vielä.soundi1

Soundi on pitänyt paikkansa suomalaisen rocklehdistön huipulla läpi vuosikymmenten.
– Tärkein syy on se, että suomalainen rocklehti tarvitsee suomalaisen rockin, Kanerva pohtii. – On hyvin tärkeää, että me ollaan ihan tietoisesti nostettu kotimaisia bändejä ja ruvettu tekemään niistä isoja juttuja.

Soundin päätoimittamisen lisäksi Timo Kanerva on tehnyt merkittävän työn radioteatterin parissa sekä kustantanut ja toimittanut kirjoja. Parhaillaan hän on tekemässä kirjaa Love Recordsin perustajiin kuuluneesta Atte Blomista yhdessä Rockadillo Recordsin Tapio Korjuksen kanssa.

Soundi-palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005. Aikaisempina vuosina sen ovat saaneet Tuomari Nurmio, Alexi Laiho, Toni Wirtanen, Juhani Merimaa, Tuomas Holopainen, Ismo Alanko, J. Karjalainen, Atte Blom, A.W. Yrjänä ja Jonna Tervomaa.

1 kommentti

Kategoria(t): Uutiset

One response to “40-vuotta täyttävän Soundin pitkä-aikaiselle päätoimittajalle Timo Kanervalle Soundi-palkinto

  1. Musasta ja Soundista puhuttaessa täytyy aina muistaa, että Musa-lehti jatkoi ihan omillaan vuoteen 1978 saakka. Soundin (ts. ”voittajien”) historiankirjoittajat tapaavat unohtaa tämän asian täydellisesti antaen vaikutelman, että vuoteen 1974 asti oli Musa ja 1975 alkaen Soundi. Itse pidän loppuaikojen (en vielä vuoden 1975, jolloin lehti oli selvästi käymistilassa) Musasta lehtenä hyvin paljon, itse asiassa enemmän kuin saman kauden Soundista, joka hurahti hieman hassunkurisesti punkkiin. Olen kirjoittanut aiheesta blogitekstin joskus aikoinani: http://propacanth.blogspot.fi/2012/05/70-luvun-musiikkilehdet.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s