Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti: Jarkko Viinamäki

Jarkko Viinamäki1. Esittele itsesi ja kerro lyhyesti urastasi.

Olen muusikko ja tuottaja Jarkko Viinamäki. Alun perin olen kotoisin Iistä ja viettänyt elämästäni 10 vuotta Oulussa ja viimeiset 5 vuotta Helsingissä. Olen valmistunut Oulun konservatoriolta muusikoksi vuonna 2006 ja Helsingin  Metropolia Ammattikorkeakoulusta tuottaja-teknologiksi keväällä 2014. Operoin studiossa äänittäjänä, miksaajana ja tuottajana sekä teen live -miksaushommia mm. Jarkko Martikainen & Luotetut Miehet -orkesterille. Olen siis jonkinlainen musiikin ”jokapaikanhöylä” ja operoin suurimmaksi osaksi omassa studiossamme Vantaalla ja muutaman yhtyeen kanssa keikoilla.

Olennaisimmat ja pitkäkestoisimmat orkesterit joissa olen vuosien varrella soittanut ovat mm. Morley, Knucklebone Oscar ja Kings Of Moonshine. Kings of Moonshinen kanssa esitämme omia biisejä ja laulan myös kyseisessä bändissä. Tällä hetkellä toimin aktiivisesti Knucklebone Oscar ja Kings Of Moonshine yhtyeissä. Bändien kanssa touhuaminen on olennainen osa menneisyyttäni ja studiotyöhön minua on ajanut pakottava tarve tallentaa kaikenlaista ääntä musiikin muodossa. En ole kitaran varressa niinkään muusikko asian oikeassa merkityksessä, vaan enemmänkin asian innokas harrastaja. Leipäpuuni on jossain muualla kuin keikkailevan muusikon arjessa, vaikka soittokeikkoja tuleekin vuoteen yli 50.

2. Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi kirjastopalveluja?

Käytän kirjastopalveluja säännöllisen epäsäännöllisesti. Lainaan usein nimenomaan kirjoja ja aika fiilispohjalta, mitä nyt sattuu silmiin osumaan. Musiikin kuuntelu ja elokuvien katselu on siirtynyt vahvasti internetin puolelle ja kirja on formaattina itsessään minulle se juttu. Pidemmän teoksen lukeminen e -kirjana tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta. Ehkä sitäkin täytyy kokeilla, sitten joskus.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?

Hyviä (ja huonoja) näkemiäni livekeikkoja on tolkuton määrä. Yksi mieleenpainuvimpia keikkoja oli John Spencer Blues Expolosionin keikka Tavastialla viime kesänä. Myös Kula Shaker Espanjassa eräällä festarikeikalla muistaakseni vuonna 2007. Olimme esiintymässä samoilla festareilla Morley –orkesterin kanssa. On sanomattakin selvää, että tunnelma oli aika kosminen Kula Shakerin siivittämänä.

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkitarjonnasta ja -elämästä?

Helsinkiin mahtuu älytön määrä keikkoja joka viikolle. Tarjonta on niin laajaa, että kovimpienkin livemusiikin kuluttajien nälkä saadaan varmasti sammumaan tällä määrällä. Myös jami -kulttuuri kukoistaa. Jameja löytyy melkein joka viikonpäiville jos jaksaa kahlata Helsingin yöelämässä. Oulussa asuessani totuin siihen, että jameja riittää useille viikonpäiville ja siellä tuli jammailtua aika paljon.

Helsingissä asuessani jammailu on jäänyt hieman vähemmälle. Nostan suuresti hattua sille, että jameja järjestetään ja paljon! Se on todella rikastuttava voimavara ja kaikenkarvaisilla soittajilla on mahdollisuus törmätä toisiinsa. Kaiken lisäksi siitä syntyy vielä musiikkia, säälimättömän nerokasta!

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista.

Nämä levyt ovat jääneet mieleen:

Warren Zevon – Excitable Boy

Levyllinen kaunista ja paikkapaikoin groteskia musiikkia todelliselta villimieheltä. Miehen ehein sekä ehkä tunnetuin albumi.

Sepultura – Chaos A.D

Svengaavaa pahoinpitelyä alusta loppuun. Mielestäni tässä kohtaa jonkinlainen cross -over juttu on onnistunut hyvin mikä sikäli on mielestäni aika harvinaista. Perinteistä Brasilialaista musiikkia ja trash/death metallia yhdistelemällä on saatu aikaiseksi melko tanakka keitos.

Los Lobos – Colossal Head

Loistava esitys loistavalta bändiltä. Soundit hipovat täydellisyyttä ja biisimateriaali on vahvaa. Parempi kuunnella ja ihmetellä. Enempää en osaa sanoilla sanoa.

Toim. Petri Kipinä

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti, Musasto suosittelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s