Mitä minä luen. Kike Elomaa

Kike Elomaa.

Kike Elomaa.

Oletko koskaan miettinyt mitä varsinaissuomalaiset musiikki-ihmiset lukevat? Nyt sinulla on tilaisuus tutustua muusiikkivaikuttajien suosittelemiin teoksiin Turun Pääkirjaston Rotundassa. Esillä on myös artistin omaa musiikkia. Henkilö vaihtuu viikottain ja näyttely jatkuu joulukuulle. Rotunda sijaitsee vanhan kirjastotalon ensimmäisessä kerroksessa. Käykääpä katsomassa!

Tällä viikolla vuorossa Kike Elomaa.

1. Kuvaile itseäsi muusikkona / musiikkielämän toimijana.

Olen keikkaillut artistina n. 30 vuotta. Solistina ensimmäiset vuodet ja joskus myös oman tutun bändin kanssa. Viimeisten kymmenen vuoden aikana myös taustanauhakeikoin, jolloin myös roudaan omat musiikkilaitteet stagelle. Ajokilometrejä olen omalla autolla ajanut keikkojen takia n. 2,5 miljoonaa km. Pitkäsoittoja on kuusi ja lukuisia sinkkuja. Viimeisin levyni on ilmestynyt vuonna 2007.

2. Miten lukuharrastus on vaikuttanut musiikintekoosi / työhösi musiikin parissa?

Levyni biisit ovat pitkälti olleet muiden valitsemia. Vasta viimeisin kantrahtava pitkäsoitto on täysin omien valintojeni perusteella tehty. En kuitenkaan sävellä enkä sanoita. Joihinkin sanavalintoihin ja sanoitusaiheisiin olen jonkin verran osallistunut.

3. Esittele lempikirjasi/ -kirjailijasi. Jos sinulla ei sellaista ole, niin esittele lempigenresi (esimerkiksi dekkarit tai romantiikka).

Pidän elämäkerroista ja ainakin osittain tosiasioihin perustuvista kirjoista. Jean P. Sassonin Prinsessa ja Prinsessan tyttäret ovat esim. jääneet mieleen. Lainasin ne kirjat Turun pääkirjastosta aikoinaan. Passon on tehnyt useita muitakin samanaiheisia kirjoja, mutta vain nämä olen lukenut. Myös Waltarin Sinuhe egyptiläinen on mahtava teos.

Kalevi Savolaisen useat talvi-ja jatkosodan vaiheita kuvaavat kirjat ovat tärkeitä minulle. Hän on henkilökohtaisesti lähettänyt niitä minulle, koska isäni oli hänen joukkuejohtajansa sodassa. Hän kertoo niissä paljon myös isästäni kirjoissa Taistelleen sotilaan testamentti ja Tunnettu sotilas. Myös maakunnassamme on parina viime vuotena tehty mahtava kulttuurityö. Monessa pitäjässä on vapaaehtoisvoimin kerätty sodan aikaiset miehet ja naiset (myös kuvia) kirjoihin ja kansiin. Heidän vaiheitaan kotirintamalla ja sotatantereella. Minulla on tänä vuonna ilmestynyt Lokalahtelaiset sodissa 1939-45.

4. Käytätkö kirjastoa?

Kirjastossa tulee käytyä enää harvoin. Aikoinaan käytin musiikkikirjastoa nuottien ja biisien sanojen löytämiseksi. Lapsena kirjastoa tuli käytettyä paljon, koska telkkaria ei silloin paljonkaan katsottu. Lukemisesta oli hyötyä. Ainekirjoitusnumero oli aina kiitettävä.

5. Jos olisit kirja, niin mikä kirja olisit?

Olen kirjoittanut kirjan Aikuisen naisen kunnossapito eli ohjekirja liikunnasta ja ruokailusta. Mutta jos olisin kirja , olisin ehkä Robin Hood , oikeustaistelija heikompien puolesta.

Toim. Petri Kipinä ja Erika Woodard

 

 

 

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Mitä minä luen, Näyttelyt Turku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s