Viikon levy: Lindsey Stirling – Lindsey Stirling

Lindsey_Sterling_kansiYhdysvaltalainen viulisti ja performanssitaiteilija Lindsey Stirling ei välttämättä enää ihmeempiä esittelyjä kaipaisi. Palkittu, YouTube-kanavallaan maailmanlaajuiseen suosioon noussut nuori taiteilija on juuri julkaissut toisen albuminsa Shatter Me. Stirlingin debyyttialbumi Lindsey Stirling on myynyt platinaa Saksassa, kultaa Puolassa ja Sveitsissä ja muuallakin Euroopassa levyn suosio on ollut huikea.

Stirlingin omaperäinen tyyli vetoaa ihmisiin. Pudottuaan semifinaaleissa America’s Got Talent-ohjelmasta, Stirling pysyi uskollisena omalle tyylilleen ja keskittyi promotoimaan itseään YouTube-kanavallaan. Sittemmin Lindseystomp-kanavalla on julkaistu lukemattomia videoita, jotka Stirling on kuvannut yhteistyössä videotaiteilija Devin Grahamin kanssa. Ensimmäinen noista videoista oli Spontaneous Me, jolta jo löytyvät kaikki Stirlingin videoille tyypilliset elementit: upeat maisemat, tanssi sekä tekemisen ilo. Ja tietenkin se upea musiikki.

Spontaneous Me -Lindsey Stirling (original song)

Stirlingin musiikkivideoista on tullut todellisia menestyksiä. Crystallize ylsi vuonna 2012 YouTube-videopalvelun kahdeksanneksi katsotuimmaksi videoksi. Viulunsoiton ja tanssin rinnalle on tullut tarinankerronnallisia elementtejä. Eikä se tanssiminen ainakaan minua koskaan ole häirinnyt, päinvastoin. Stirling toteaakin omilla sivuillaan, että ihmiset matkustavat nykyisin matkojen takaa katsomaan hänen esityksiään samoista syistä, joiden America’s Got talent-ohjelman tuomarit väittivät johtavan siihen, ettei hän koskaan menestyisi.

“The same reasons I was told I wouldn’t succeed are the reasons people travel hundreds of miles to see me now.”

Crystallize – Lindsey Stirling (Dubstep Violin Original Song)

Mikä Lindsey Stirlingissä sitten vetoaa? Itselleni tärkein elementti on musiikista pursuava ilo. Stirlingin ensimmäinen albumi on täynnä elämäniloa pursuavaa musiikkia, josta tulee hyvä mieli. Kun elämä potkii ja maailma näyttää harmaalta, laitan tämän levyn soimaan. Ihailen myös Stirlingin aitoutta ja rohkeutta uskoa itseensä.

”You’ve got to have confidence in the very thing that makes you unique – then wait for the world to catch up.”

Siinäpä viisauden sanoja, joista meidän jokaisen olisi hyvä ottaa oppia.

Elements – Lindsey Stirling (Dubstep Violin Original Song)

Tiina L.

 

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s