Svart Records julkaisee vinyylinä Kingston Wallin klassikkoalbumit

kingston ww

Englanniksi laulettua psykedeelistä ja progressiivista rockia esittänyt Kingston Wall julkaisi 1990-luvun alussa kolme studioalbumia, jotka ovat saaneet vahvan kulttimaineen. Petri Wallin johtama orkesteri oli aikansa ”Von Hertzen Brothers” – ehkäpä 90-luvun relevantein kotimainen rockyhtye.

Kingston Wall teki klassiset kolme albumiaan vuosina 1992-1994, mutta aikakaudelle ominaisesti ne julkaistiin vain CD-formaatissa. Nyt vinyylipuuhissa aktiivisesti kunnostautunut turkulainen Svart Records on solminut Sony Musicin kanssa lisenssisopimuksen ja tuo nämä albumit vihdoin vinyylimarkkinoille. Julkaisusarja alkaa perjantaina 16.10., jolloin kauppoihin tulee rajoitettuna yllätysjulkaisuna We Cannot Move / Between The Trees -seiskatuumainen. Debyyttialbumi on vuorossa marraskuussa, II ja Tri-Logy seuraavat alkuvuodesta 2015.

Kingston Wallin elossa olevat jäsenet Jukka Jylli ja Sami Kuoppamäki ovat olleet aktiivisesti mukana projektissa – jokaiseen albumiin on kaivettu arkistoista yhden levynpuolen verran ennenjulkaisematonta materiaalia. Marraskuussa julkaistavan I -tuplavinyylin bonuksena on kappaleet Can’t Get Thru, And I Hear You Call sekä Beatles-laina Day Tripper albumin julkaisujuhlissa Tavastialla elävänä soitettuna.

Svart Records jatkaa Kingston Wallin parissa myös alkuvuodesta 2015 ilmestyvällä kahden DVD-levyn paketilla Kingtime.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Uutiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s