Djangon elämäkerta ilmestyi suomeksi

django_vallaton_virtuoosi-balen_noel-26871734-1179051268-frntl

 

Belgialais-ranskalaisen jazzkitaristin Django Reinhardtin kiitetty, Noël Balenin kirjoittama elämäkerta Le genie vagabond ilmesty huhtikuussa suomeksi nimellä Django, vallaton virtuoosi. Kustantaja on Aviador Kustannus, joka jatkossakin aikoo julkaista merkittävää musiikkikirjallisuutta – sekä käännöksinä että kotimaisina alkuteoksina.
-Djangon elämäkerran saattaminen suomalaisten lukijoiden ulottuville on minulle gypsy jazzia pitkään harrastaneena henkilökohtaisestikin tärkeä asia, kertoo kustantaja Vesa Tompuri.

Django Reinhardtin vaiheikas elämä päättyi varhain, jo 43-vuotiaana, mutta hänen merkityksensä jazzin historian suurimpana eurooppalaisena vaikuttajana on kiistaton. Otto Särkän  suomentama teos välittää elävän kuvan Djangosta muusikkona ja ihmisenä. Kirja huokuu 1920- ja 30-luvun Pariisia ja kertoo myös siitä ihmeestä, kuinka kaikkien musiikinystävien ihailema kitaristi säilyi hengissä natsien miehittämässä kaupungissa.
Monet myöhemmät jazz-suuruudet ovat todenneet Djangon valtavan merkityksen. Suomessa hiljattain vieraillut kitaristi Pat Metheny toteaa kirjan esipuheessa seuraavasti: ”Minusta jazzkitaran kuningas on Django Reinhardt.” Toinen kitaristi John McLaughlin on puolestaan todennut Djangosta: ”Siitä ei mielestäni voi enää parantaa.”
Huhtikuussa ilmestynyt Django, vallaton virtuoosi on jo kerännyt kiitosta myös suomalaisilta musiikkikriitikoilta. Martti Koljonen Jazzrytmit.com –verkkojulkaisussa toteaa seuraavasti: ”Django-kirja kuuluu jokaisen jazzdiggarin kirjahyllyyn.”

 
Torstaina 2.10. klo 18-19 Turun kaupunginkirjaston musiikkiosastolla  Kustantaja Vesa Tompuri esittelee kirjan Django, vallaton virtuoosi sekä soittaa kitaralla gipsy jazzia.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Tapahtumat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s