Kimya Dawson teki Viikon levyn

Thunder Thighs (2011)

Kimya Dawson: Thunder Thighs.Kimya Dawson (s. 1972) on suurelle yleisölle tuttu Juno-elokuvan soundtrackilta, jossa Dawsonin kappaleet olivat keskeisessä roolissa. Dawsonin laulutyyli jakaa mielipiteitä, mutta varmaa on, että hänen teeskentelemättömät ja naivistiset kappaleensa ovat mieleenpainuvia. Hänen musiikkinsa on yleensä vähäeleistä ja akustista. Teknisen täydellisyydentavoittelun sijaan pääpaino on tarinankerronnassa.

41-vuotiaan Dawsonin seitsemäs sooloalbumi Thunder Thighs julkaistiin lokakuussa 2011. Kappaleet käsittelevät muun muassa vanhemmuutta, ympäristöongelmia, edesmenneitä ystäviä ja myös kirjastoja. Kappaleiden genre vaihtelee singer-songwriter-tyylistä, lastenlauluihin ja rappiin. Hiphop-artisti Aesop Rock, jonka kanssa Dawson on sittemmin muodostanut The Uncluded-bändin, vierailee albumilla lukuisissa kappaleissa.

Thunder Thighsin vaikuttavin kappale on yli 10-minuuttinen Walk Like Thunder, joka kertoo Dawsonin vuosien takaisesta yliannostuksesta sekä kahdesta alle 40-vuotiaana kuolleesta ystävästä.

Driving driving driving-kappale kertoo öljyvuodoista mereen ja globaaleista ympäristöongelmista. Vaikka minulla ei ole lapsia, tämä säkeistö osuu lähelle:

– So this may be the end I’ve always thought the end of man

would be exactly what we need for the earth to stand a chance

And I always thought I would be fine If this happened if my lifetime

But now that I’m a mother it is really terrifying. 

Thunder Thighs ei ole laadultaan täysin tasainen levy, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen, kuten Dawsonin muukin tuotanto. Kimya Dawson on empaattinen, sosiaalisia ongelmia kappaleissaan käsittelevä ja teeskentelemätön artisti, jonka musiikin toivoisi saavan enemmän kuulijoita.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s