Jonathan Wilsonin Fanfare on Viikon levy


Jonathan Wilson: Fanfare.

Jonathan Wilson (s. 1974) on yhdysvaltalainen, Los Angelesissa asuva muusikko ja tuottaja. Hänen ensimmäinen soololevynsä Gentle Spirit julkaistiin vuonna 2011. Omien julkaisujen lisäksi hän on soittanut muun muassa Elvis Costellon, Roy Harperin, Bonnie ‘Prince’ Billyn ja Father John Mistyn levytyksillä.

Viime vuonna ilmestyneen Fanfaren soundit rakentuvat Wilsonin kitaroiden ja upeasti soivan flyygelin ympärille. Levy on äänitetty kokonaan analogisesti hänen kotistudiollaan ja äänimaailma on hyvin orgaaninen. Wilson on selvästi hakenut inspiraatiota 70-luvun alun tuotantotyöstä ja äänitystavoista. Toteutuksessa voi huomata vaikutteita niinkin erilaisilta yhtyeiltä kuin Crosby, Stills & Nash, Electric Light Orchestra ja Pink Floyd sekä yhtä lailla muusikoilta Jackson Browne ja Roy Harper. Wilson onnistuu kuitenkin luomaan vanhojen keinojen avulla jotain uutta. Lopputulos on paljon enemmän kuin vaikutteidensa summa.

Fanfare on sekoitus americanaa, folkia, perinnetietoista 70-luvun rockia ja psykedeliaa. Kappalemateriaali on todella vahvaa. Levyn kohokohdiksi nousevat tiukasti soivat Future Vision ja Illumination sekä groovaava Sopwith Camel -laina Fazon. Jackson Browne, Graham Nash, David Crosby ja Father John Mistynäkin tunnettu Joshua Tillman laulavat harmonioita usealla kappaleella. Albumin rauhallisempaa antia edustavat Cecil Taylor ja Moses Pain, joissa Crosbyn, Nashin ja Brownen taustaharmoniat nousevat erityiseen asemaan, ja tukevat täydellisesti Wilsonin omaa tulkintaa.

Fanfare on tuleva klassikko. Ajaton levy, joka vaatii useamman kuuntelukerran avautuakseen. Se on yksi vuoden 2013 tärkeimmistä julkaisuista.

Antti Erkkilä

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s