Kuukauden löytö: Beastmilk – Climax

Helsingistä maailmalle kelpaava Beastmilk kannattaa viimeistään tässä vaiheessa tatuoida korvan taakse. Apokalyptista post-punkkia soittava kokoonpano on jo ansainnut vahvan kulttistatuksen ja bändistä saattaa tulla hetkessä intohimoja lietsova vientituote.

Vaikka Beastmilk kuuluu nopean vertailun perusteella vahvasti Joy Divisionin, Sisters of Mercyn, Echo and the Bunnymenin, Curen ja Bauhausin jälkeläisiin, Beastmilk on kaikkea muuta kuin alakuloista muniinpuhaltelua. Killing Joke on vahva viitekehys, kuten myös deathrock. Vaikka Beastmilkin kohdalla muistetaan aina mainita deathrockin voimanimi Christian Death, allekirjoittanut haarukoisi Climax-albumia kuin Killing Joke soittaisi alkuaikojen Misfits-helmiä. Lisäksi materiaalista on huomaavinaan viitteitä akselilla The Smiths/Morrissey.

Vokalisti Kvohstin äänessä on reilusti Glen Danzigin mieleen tuovaa villimiestä – yksityiskohta joka ei laimenna vahvaa Sisters Of Mercy/Killing Joke -viitekehystä. Levyn tuottanut Converge-tyyppi Kurt Ballou on tehnyt suorastaan maagista jälkeä. Levyllä on Echo and The Bunnymenin pettävää viileyttä kuten myös Curen synkkyyttä mutta punk-henkinen voima on korviinpistävä elementti. Varsinkin rumpuihin on saatu vitaalista aggressiota.

Albumista on vaikea löytää negatiivista sanottavaa. Vaikka bändi ammentaa takavuosien post-rock -aarteista, Beastmilk on kaikkea muuta kuin pölyttynyt. Luonnollisesti sukulaisuutta vaikkapa Interpoliin ei voi ohittaa mutta Beastmilkin post-punkissa on tunnistettava metallinen, Danzig-henkinen vivahde. Orkesterin pyrkimys synkkyyteen on myös luonteenomainen ja vahva, suorastaan alleviivaava. Vaikka materiaali on sataprosenttisen hallittua ja viimeiseen asti mietittyä, tyyli on tärkeää, laskelmoinnista ei kannata edes puhua.

Beastmilk on kiihkeä eläin, joka viihtyy post-punkin koleudessa vain niin kauan kuin perustuksia tukee routainen maa. Synkkyys on sisäsyntyistä. Ja ottakaa ihmeessa kuunteluun vinyyliversio – tuntuu että kaikki asetukset on säädetty juuri vinyyliformaatille suotuisaksi.

J.Kaunisto

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kuukauden klassikko, Musasto suosittelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s