Viikon levynä Robin Trower – Twice Removed From Yesterday

Procol Harumin kaikkein kuuluisimpaan kokoonpanoon kuulunut kitaristi Robin Trower erosi maineikkaasta yhtyeestä  vuonna 1971 ja lähti rakentamaan omaa soolouraansa. Procol Harumissa ollessaan hän oli mukana muun muassa sellaisilla klassikkoalbumeilla kuin Shine On Brightly  ja A Salty Dog. Jo Procolin aikana Trower loi persoonallisen muista erottuvan kitarasoundin, jota yhtyeen myöhemmät kitaristit yrittivät uskollisesti seurata.

Vuonna 1973 ilmestyi Robin Trowerin upea esikoisalbumi Twice Removed From Yesterday, jolla hän pääsi viemään eteenpäin omaa uljasta bluespohjaista soittotyyliään. Hänen loistavassa bändissään soittivat Jimmy Dewar (basso ja laulu) sekä Reg Isidore (rummut). Tärkeä osa onnistunutta kokonaisuutta oli myös Matthew Fisherin (ex-Procol Harum) panos levyn tuottajana.

Rockmaailman parhaisiin kitaristeihin lukeutuvan Robin Trowerin ja hänen yhtyeensä yhteissoitto niin menevämmissä kuin hitaammissakin sävellyksissä oli sitä luokkaa, etteivät vertaukset Jimi Hendrixiin olleet liioiteltuja.

Twice Removed From Yesterday  –levyn lisäksi erityisen suositeltavia ovat Robin Trowerin seuraavat kolme albumia Bridge Of Sighs, For Earth Below ja Robin Trower Live!. Viimeksi mainittu osoittaa, kuinka vaikuttava Trower yhtyeineen oli myös konserttilavoilla.

Altti Koivisto

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Uncategorized, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s