Miska Rantanen kertaa Raisiossa Love Recordsin kunniakasta historiaa

Raision kaupunginkirjaston musiikki-ja taideosastolla 3.3. kello 16-19 järjestettävän Vinyyli-iltamat -tapahtuman vieraaksi saapuu Love Records 1966–79 -historiikin kirjoittanut Miska Rantanen.

Levy-yhtiö Love Records kuuluu suomalaisen musiikkihistorian tärkeimpiin instituutioihin. Sen perustamisen aikoihin vuonna 1966 kotimaisen kevyen musiikin kenttä oli murrosvaiheessa, kun vakiintuneet levy-yhtiöt eivät olleet havainneet uusia musiikkivirtauksia ja uusien osayleisöjen syntymistä. Love Records tarjosi yhteisen foorumin niin kirjallis-poliittiselle teatteri-musiikille, modernille jazzille kuin kotimaiselle rhythm’n’bluesille. Love Records tuli aluksi kuuluisaksi poliittisen musiikin ja progressiivisen rockin julkaisijana. Loven tallista löytyivät mm. Kaj Chydenius, Wigwam, Tasavallan Presidentti, Agit-Prop, M. A. Numminen, Rauli Somerjoki, Hurriganes, Juice Leskinen, Kaseva, Dave Lindholm, Maarit, Blues Section, Tabula Rasa…

Kirjan kirjoittaja Miska Rantanen on politiikan ja talouden toimittaja Helsingin Sanomissa. Tietokirjojen lisäksi hän on kirjoittanut mm. Rumbaan ja Imageen sekä käsikirjoittanut Uutisvuotoa 1990-luvulla.

Viime syksynä Miska Rantanen villitsi lukijoita teoksella Kukkiva syyspervo ruukussa: kirjallisen viestinnän tähtihetkiä.

Love Records -historiikista on tulossa myös uusi, korjattu painos. Näillä näkymin kirjaa on myynnissä myös Raision tilaisuudessa.

 
Lisätietoja:
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Tapahtumat, Uncategorized, Uutiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s