Maineikas levyliike Epe’s sulkee ovensa

Yksi aikakausi päättyy Epe’s-levyliikkeen sulkiessa ovensa. Vuonna 1972 perustettu tamperelainen musiikkiliike Epe’s on ollut yksi maan tunnetuimmista levykaupoista.  Levykaupan perustaja ja omistaja Epe Helenius avasi ensimmäisen myymälänsä Tampereen Kuninkaankadulle, Kyttälänkadulla kauppa on ollut 1980-luvun alusta lähtien.

1970-luvun lopulla ja 1980-luvun alussa Suomi oli erilainen paikka. Innokkaan musiikin ystävän vaihtoehdot olivat vähissä. Jokaisessa kaupungissa ei ollut mitat täyttäviä musiikkiliikkeitä. Epe’s tarjosi laajan valikoimansa ja houkuttelevan postimyytikatalookinsa avulla mahdollisuuden hankkia musiikkia, josta maailmalla kohistiin. Epe’s oli portti suureen maailmaan.

Epe’s ei kuitenkaan lopu kokonaan. Nettikauppa jatkaa nykyisen levykaupan tiloissa. Samaan paikkaan on suunnitteilla myös verkkokaupan noutopiste.

Liikkeen lopettamiselle löytyvät syyt musiikin kuluttajien käyttäytymisen muutoksella – musiikkia ladataan yhä enemmän verkosta.

”Kaihoisa fiilinki tulee, olen ollut reilut neljäkymmentä vuotta tässä levykaupassa tiskin takana. Se on vain realiteetti, ettei nuorisoa enää myymälässä näe,” toteaa toimitusjohtaja Hynninen.

J.Kaunisto

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uutiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s