Viikon levy – William Basinski: The Disintegration loops

William Basinski - The Disintegration loops

Amerikkalainen muusikko William Basinski tunnetaan jo vuosien takaa omintakeisen ambient musiikin pioneerina. Hän luo tunnelmiltaan kauniin häilyviä, melankolisia kappaleita.

Basinski on tähän mennessä julkaissut kymmeniä albumeita ja vuonna 2002 julkaistu The Disintegration Loops on niistä kolmas. Kyseinen julkaisu on ensimmäinen osa neljän levyn The Disintegration Loops sarjaa, jota pidetään jokseenkin Basinskin tunnetuimpana. Sarjasta on julkaistu vuonna 2012 myöskin 9xLP uusintapainos.

The Disintegration Loops syntyi, kun Basinki päätti digitalisoida looppisarjan, jonka hän oli laatinut 1980-luvulla. Prosessissa hän kuitenkin tajusi nauhojen hapertuneen, mutta päätti nauhoittaa miltei hajoneet kasetit huomatessaan niiden mielenkiintoiset äänimaailmat.

Ensimmäinen The Disintegration Loops sarjan levyistä koostuu kahdesta kappaleesta; d|p 1.1 (kestoltaan 63.33min) ja d|p 2.1(10:55min). Kummatkin kappaleet rakentuvan yhdestä yksittäisestä loopista. Utuisen särinän, sekä melankolisen ahdistuksen figuratiivinen fuusio muodostaakin niille Basinskin musiikille luonteenomaisen mystisen tunnelman. Musiikkia voi usein erehtyä kuuntelemaan enemmänkin taustalla, mutta syventyessä teoksiin voi kuitenkin huomata häilyvät yksityiskohdat moniulotteisesti koskettavissa äänimaisemissa.

Varaa levy

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s