Turun kaupunginkirjaston musiikkiosaston tapahtumat ja näyttelyt keväällä 2014

Tammikuu

1.-31.1. 2014 Vitriininäyttely: Sue 20 vuotta. Musiikkilehden juhlanäyttely.
 
 
Helmikuu
 
 discopallo
 
 ”80´s survivors”  – 1980-luvun artistit eilen ja tänään
 
Visage, Alison Moyet, Jennifer Rush, Berlin, Bad Boys Blue – tuttuja nimiä jotka herättävät nostalgisia värinöitä, mutta moni kasariartisti esiintyy yhä täydellä innolla uuden materiaalin kera.
Nostalgian täyteisissä illoissa paneudutaan näiden konkareiden vanhaan sekä uuteen tuotantoon. Musiikillisesti paino on synthpopissa ja poprockissa.
Illat ovat sisällöltään erilaisia.
 
to 13.2. klo 18-19 Juha Soininen:  osa 1.
to 27.2. klo 18-19 Juha Soininen:  osa 2.
 
 
Maaliskuu
 
Esittelysarja 1900-luvun alun säveltäjistä. Esittelijänä Robert Storm.
 
Richard Straussin (1864-1949) syntymästä tulee kesäkuussa 150 vuotta. Hän kuului myöhäisromantiikan suuriin oopperasäveltäjiin, jonka tunnetuimmat oopperat ovat Salome ja Ruusuritari.
Vielä näitäkin kuuluisampi on silti orkesteriteos Also sprach Zarathustra, joka soi mm. elokuvan 2001 – Avaruusseikkailu alussa.
Giacomo Puccinin (1858-1924) on esitetyimpiä oopperasäveltäjiä. Hänen teoksensa kuten La Bohème ja Tosca ovat jatkuvasti Suomen Kansallisoopperankin ohjelmistossa.Claude Debussyn (1862-1918) sävellykset kuten Faunin iltapäivä ja La Mer kuvaavat usein hetken tunnelmia ja vaikutelmia, impressioita. Hänen musiikistaan käytetäänkin maalaustaiteesta lainattua nimitystä impressionismi.
 
to 6.3. klo 18-19 Richard Strauss
to 13.3. klo 18-19 Claude Debussy
to 20.3. klo 18-19 Giacomo Puccini
 

Huhti-toukokuu

SunRa

 MUSIIKKIA MARGINAALEISTA

 Kevään torstai-iltoihin on luvassa musiikkiosastolla musiikinesittelysarja, jonka myötä Musiikkikirjastossa pohditaan ja – ennen kaikkea – kuunnellaan erilaista marginaalimusiikkia yhdessä Himeran kanssa. Himera on viiden turkulaisen muusikon vuoden 2012 lopulla perustama työryhmä, jonka tarkoituksena on tuoda kuuluville musiikkia marginaalista: kokeellista ja kokeilevaa musiikkia, vapaata improvisaatiota, noisea, free-jazzia, omaehtoista pop- ja folkmusiikkia kaikkea sitä, mikä soi jossain gallerioiden, klubien, kellareiden sekä baarien välitiloissa. Himera järjestää keikkoja ja konsertteja ulkomailta saapuville vieraille yhtä lailla kuin paikallisille soittajille. Työryhmän muodostavat Niko-Matti Ahti, Marja Johansson, Niko Karlsson, Topias Tiheäsalo sekä Jaakko Tolvi.

1) to 3.4. klo 18-19.30 Marginaalimusiikki? Kokeellinen musiikki?

Mitä kaikkea marginaalisuus ja kokeellisuus voivat musiikissa ainakin merkitä? Ensimmäisellä tapaamiskerralla kuunnellaan monenlaista musiikkia, ja saatetaan törmätä myös niiden välisiin yhteneväisyyksiin ja eroihin.

2) to 10.4. klo 18-19.30  Musiikkeja maailmalta

Toisen istunnon yhteydessä kuunnellaan erilaisiin kulttuureihin ja perinteisiin kytkeytyviä musiikkeja eri puolilta maailmaa, ja pohditaan, mitä on ”se-mitä-kutsutaan-etniseksi-musiikiksi”.

 3) to 24.4. klo 18-19.30 Free jazz ja improvisoitu musiikki

Kolmannen istunnon yhteydessä kuunnellaan ja hahmotellaan improvisoitua musiikkia, jolla on vahva suhde sekä jazziin että moniin muihin musiikin tekemisen ja kuuntelemisen muotoihin.

 4) to 8.5. klo 18-19.30 Elektroakustinen musiikki

Neljännen istunnon yhteydessä tarkastelun kohteena on elektroakustinen musiikki, joka versoo niin sähkön avulla tuotetuista äänikokeiluista kuin ympärillämme olevien äänien taltioimisesta ja käsittelemisestä ja monesta muusta lähteestä.

 5) to 15.5. klo 18-19.30 Pohjamutien pop, rock ja folk

Viidennen istunnon yhteydessä kuunnellaan ja mietitään musiikkia, jota kutsutaan populääriksi, mutta joka jää isoimman huomion ulkopuolelle ja vaille selkeitä genrejakoja. Myös pop, rock ja folk elävät marginaaleissa ja kokeellisuudessa.

Lisätietoja: Ann-Christin Antell 02-2620656 tai ann-christin.antell (at) turku.fi

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Näyttelyt Turku, Tapahtumat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s