Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti: Jarkko Martikainen

Kuva: Tomi Palsa.

Kuva: Tomi Palsa.

1. Esittele itsesi ja kerro lyhyesti urastasi.

Jarkko Martikainen, lauluntekijä –laulaja ja taiteen sekatyömies vuodesta 1986 lähtien. ”Ura” –sanaa en mielelläni käytä, sillä siitä kumpuaa mieleen ”urautuminen”, jollaista pyrin välttelemään. Pitkäsoittolevyjä on YUP (1987-2008)- ja sooloalbumeina (2004-) kertynyt 16, joiden lisäksi on joitain kooste- ja livejulkaisuja.

Keikkojen ja muille kirjoittamieni laulujen lisäksi olen muun muassa pitänyt kuvataidenäyttelyitä, kirjoittanut kirjoja sekä tuottanut levyjä toisille. Oleellisinta on kuitenkin laulunteko ja siihen liittyvät asiat, etenkin levyt. Seuraava, Koirien taivas, ilmestyy ensi vuoden alussa.

2. Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi kirjastopalveluja?

Viikottain. Olen harrastanut lukemista alle kouluikäisestä asti aivan säännöllisesti, enkä ole saanut pistetyksi tapaa poikki vieläkään. Levyosaston uutuudet saa nykyään lainaksi saman tien, kun suurin osa nuorisosta käyttänee Spotifyta, sekin puoli on siis kunnossa. Myös elokuvia kirjastossamme on verrattain paljon. On siis helppoa olla tyytyväinen Riihimäen kirjastoon aivan kokonaisuudessaan.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?

Jonkinlaisen sisäisen herätysliikkeen sain Provinssirockissa ´80 –luvulla, kun entuudestaan tuntematon irlantilaisryhmä Pogues soitti kannat kattoon ja leuat lattiaan. Myöhemmin samana kesänä en juonut alkoholitippaakaan ennen Metallican vuoroa Saapasjalkarockissa, koska tahdoin muistaa konsertin jokaisen hetken.

Mieleenpainuvin elämys on silti 2000 –luvulta: Leonard Cohenin toissakertainen Suomen –vierailu Hartwall –areenalla. Sinällään karut puitteetkin unohtuivat yli kolmeksi tunniksi, kun kaikki muu oli niin tarkasti oikeilla kohdillaan.

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkitarjonnasta ja –elämästä?

Musiikkielämästä en tiedä paljoakaan. Ymmärtääkseni raskasmetalleja on meidänkin raitillamme paljon, mutta sekin esiintyy lähinnä treenikämpissä, ei niinkään esiintymislavoilla, joita Riihimäellä on vähän.

Keikkoja on siis verrattain harvoin, mutta olen minä tänä vuonna nähnyt kotikulmillani kaksi hyvää keikkaa, Marko Haaviston ja Dave Lindholmin, joten vuoden saldo on paljon mittavampi kuin meillä keskimäärin. Niin, ja Kaukon (Röyhkä) annin olisin käynyt taannoin kuuntelemassa, ellen olisi ollut itse keikkamatkalla.

5. Suosittele kolmea levyartistia kirjaston kokoelmista.

Otetaan vaikka noita yllämainittuja.

Pogues: If I should fall from grace with god

Leonard Cohen: The Future

Dave Lindholm: Sirkus

Toim. Petri Kipinä

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti, Musasto suosittelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s