Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti: Jaakko Hänninen

Jaakko Hänninen1. Esittele itsesi ja kerro lyhyesti urastasi.

Nimeni on Jaakko Hänninen ja asun tällä hetkellä Lempäälässä. Syntynyt -73 ja alun perin olen kotoisin Savon puolelta. Päädyin Jyväskylän kautta Tampereelle -97. Sähkökitaraa olen soitellut 80-luvun puolesta välistä enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Tampereelle muuton jälkeen alkoi määrätietoisempi harjoittelu.

Bändejä on sen jälkeen ollut mm. Slow Marching Band– niminen progressiivista rokkia covereina soitellut bändi, Iron Maiden– coverpumppu The Coverslaves Plays Iron Maiden ja Purplestone, joka soittaa Deep Purplen lisäksi myös esim. Rainbown, Uriah Heepin, Ronnie James Dion, Black Sabbathin yms. tyyppistä tavaraa.

Tärkein kaikista on kuitenkin omaa musiikkia tekevä Mad Hatter’s Den, joka julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa 25.10.2013 tyylinä melodinen hevi. Laulut levyllä hoitaa Taage Laiho. Nyt loppuvuodesta (2013) tehdään levyn tiimoilta kymmenen keikan turnee.

2. Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi kirjastopalveluja?

En. Luen oikeastaan vain kausittain. Ja suurin piirtein jokainen kerta lainaukset menee sakoille asti. Aikaisemmin lainailin nuottikirjoja ja joskus myös bändien elämäkertoja. Metson kirjastossa on kyllä erittäin hyvät valikoimat.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?

Erittäin hienoja konsertteja on ollut paljon, mutta yksi erityisen kova voisi olla Ronnie James Dion soolobändin keikka Sauna Open Airissa. Bändi oli loistavassa iskussa, soundit hyvät ja Dion laulu vain kuulosti niin käsittämättömän hyvälle. Myös Heaven And Hell-yhtyeen keikka myöhemmin Sauna Openissa oli erittäin huikea. Tietysti kun bändin kaikki soittajat ovat sieltä parhaimmasta päästä.

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkitarjonnasta ja -elämästä?

Tässä(kin) suhteessa Tampere on varsin mainio paikka ja tärkeä syy siihen miksi olen tänne kotiutunut varsin hyvin. Kaikenlaisia keikkoja on tarjolla usein ja isot ulkomaalaiset nimetkin pääsevät nykyään jo Helsinkiä kauemmaksi. Bändejä on ollut helppo perustaa ja soittajia täällä on paljon vaikka kaupunki pyrkiikin sulkemaan treenikämppäkiinteistöjä aina kun muulta tekemiseltä joutaa.

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista.

Tähän voisi ja pitäisi listata monenlaisia nimiä ja tietysti Iron Maiden, Judas Priest, Accept, Rainbow yms. olisi varmaan helppo valinta, mutta nostetaan tähän kolme progerock- levyä, joissa on uskomattoman hienojen biisien lisäksi niin paljon musiikillista sisältöä, että näihin en yksinkertaisesti pysty kyllästymään.

Rush – Moving Pictures

Genesis – Trick Of the Tail

Jethro Tull – Heavy Horses

Toim. Petri Kipinä

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti, Musasto suosittelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s