Turkulaisia laulaja-lauluntekijöitä- sarjassa vuorossa Markus Perttula ja Joonas Holmén

Pääkirjaston musiikkiosaston Stagella nähdään lokakuussa joukko kiinnostavia turkulaisartisteja. Lavalle astuu kaikkiaan kahdeksan paikallista laulaja-lauluntekijää, kaksi per ilta. Viimeisinä vuorossa ovat Markus Perttula  ja Joonas Holmén torstaina 24.10. klo 18 (Linnankatu 2). Sarja on osa Turun kaupunginkirjasto 150-vuotta juhlavuoden tapahtumia.

Sarjasta lisätietoa: http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=464995

”Haaveiluun ei oo aikaa, pakkaa laukkusi ja karkaa”

Markus Perttula eksyi Seinäjoelta Turkuun vuonna 2004. Silloin 20-vuotias nuorimies ei saanut kontrabassoaan mahtumaan opiskelija-asuntoonsa, joten Rachmaninovin soittelu sai vaihtua Landola-säesteiseen folkrockiin. Kuluneet nylonkielet ja uusi elämä uudessa kaupungissa edesauttoivat tuoreen musiikillisen identiteetin syntymiseen johtaen lukemattomiin esiintymisiin erinäisillä kokoonpanoilla Rovaniemeltä Berliiniin asti. Intensiivisestä laulutavastaan ja koskettavista suomen- ja englanninkielisistä lyriikoistaan tunnettua laulaja-lauluntekijää on verrattu muiden muassa Nick Draken, Jeff Buckleyn ja Elliott Smithin kaltaisiin artisteihin. Markuksen karhean kaunis musiikki kanavoikin tietynlaista traagisuutta sisältäen kuitenkin samalla elämäniloa ja voimaa.

Markus Perttula

Joonas Holmén on turkulainen laulaja-lauluntekijä, joka pyörittää projekteja kuten indierokkia soittava Joonas Holmén + The Lossy Codecs ja tekee elektronista pop-musiikkia omalla nimellään. Akustisilla keikoillaan hän esittää sekä vanhan bändinsä Das Claudiuksen kappaleita, että soolobiisejään. Nämä kappaleet sisältävät usein eksistentiaalista tai hengellistä pohdintaa ja muuta maailmanmenon kummastelua. Vaikutteita Joonas saa artisteilta kuten David Bazan (Pedro The Lion, Headphones), J Mascis (Dinosaur Jr.) ja Billy Corgan (Smashing Pumpkins). Joonas Holménin materiaalia voi kuunnella osoitteessa http://joonasholmen.bandcamp.com/

Joonas Holmén

Joonas Holmén

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Tapahtumat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s