Viikon levynä Mansionin pikkukiekko We Shall Live

Mansionin We Shall Live -ep onnistuu yllättämään monella tavalla. Mansion etsii olemassaololleen merkitystä aikoinaan vaikuttaneesta kristillisestä Kartanolaisuus-lahkosta. Parin vahvan naisen johtama liike tuomitsi seksuaalisuuden alimpaan helvettiin ja maailmanlopun odotus oli vahvasti läsnä. Kyseisestä lähtökohdasta odotukset olivat Sabbath Assemblyn tai Hexvesselin suunnalla mutta Mansion yllättää tyrkkäämällä ilmoille 70-luvun raskasrockin, 60-luvun folkrockin, okkultistisen ja psykedeelisen rockin sekä doomin johdannaista. Tosin okkultismin suunnalta kokoonpano lainaa vain painostavan tunnelman.

Kun bändin vokaaleista huolehtii vielä heleä naisääni, Jess And The Ancient Ones on helppo laittaa samalle viivalle. Kun tulille viskataan vielä nimiä kuten Seremonia, Lord Vicar ja Year of the Goat, Mansionin visioihin löytyy selkeyttä. Vahva mystisyys, laaja tunnerekisteri sekä vaikutteiden runsaus asettavan Mansionin kuitenkin vertailukohteitaan askeleen korkeammalle.

Pikkukiekon alku ja loppu ovat suorastaan huumaavaa kuunneltavaa. Mother’s burden suorittaa aluksi leijuntaan ristiriipunnassa kunnes 70-luvun räyhäävät skebat ottavat jalat alleen. Räyhähengen hellittäessä meno on hartaampaa kivikuorman raahaamista, tosin pettävän hapokkaassa ilmanalassa.

Kiekon päättävä Slumber sermon on levyn häiriintynein tekele. Vaikutteita löytyy useasta lokerosta mutta paino on raskaassa, suorastaan ryömivässä harmaudessa.

Kiekon nimibiisi etenee hyvinkin Deep Purplemaisessa maisemassa ja vokalistin otteessa on Debbie Harryn mieleen tuovaa määrätietoisuutta. Sorrowless harrastaa vastaavaa suoraviivaisempaa rock-linjaa.

Mansion asettaa rimaa todella korkealle. Bändillä tuntuu olevan hallussaan avaimia yllättäviinkin genrelokeroihin. Bändin resepti, kulttirokkia hapokkaalla ja sielukkaalla otteella, tuottaa todella perinnetietoista jälkeä. Tosin Mansionin kohdalla kysymys kuuluu, kenen pussiin sielusi solahtaa!

J.Kaunisto

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Uncategorized, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s