Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti: Pikasso

Pikasso

1. Esittele itsesi ja kerro lyhyesti urastasi.

Olen 27-vuotias muusikko ja tuottaja. Olen tehnyt vuosituhannen vaihteen jälkeen mm. folk- ja rock- musiikkia. Viime vuosina olen vaikuttanut vahviten bändissä nimeltä Israelin Katuvalot. Tämän hetkisen sooloprojektini myötä uusin tyylilajini on joidenkin väitteiden mukaan fuusio- hip hop. Syntymäpaikkani löytyy läheltä kehäkolmosta mutta koti löytyy sydämestä.

Ura alkoi siitä kun pidin yläasteella mustia vaatteita, pitkää tukkaa ja kuuluin niihin jotka ottivat turpaansa röökipaikalla. Näillä eväillä itsetuntoa ja persoonaa hämmennettiin tarpeeksi niin, että ajauduin tietyn polun alkupäähän. Koulussa en oppinut mitään, en edes musiikintunneilla. Musiiki kaivettiin itse esiin. Musiikissa piti soida kipu ja suru sekä sen piti olla haisevaa ja vastakarvaista.

No siitä on jo kauan aikaa ja paljon kaikelaista on tullut tehtyä sen jälkeen. Aika paljon pahojakin juttuja. Musiikki on kuitenkin edelleen elämässä, monimuotoisesti!

Tänä kesänä ilmestyi Pikasson nimen alla Metropoliklinikka-levy, joka käsittelee aiheita kuten päihteet ja mielenterveys. Olen melko tuore isä, silti vaipan tuoksuisia lauluja aion tehdä vasta myöhemmin. Nyt kiinnostaa purkaa sanoiksi hurja nuoruus.

2. Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi kirjastopalveluja?

Internet sekä muu sähköinen media ovat heikentäneet keskittymiskykyäni niin, että olen vakavissani huolestunut kyvystäni nauttia lukemisen ihanuudesta. En minä siis koskaan ole mikään lukija ollutkaan, mutta nykyään koen haastavaksi lukea edes saamiani tekstiviestejä.

Kyllä minä tietyin väliajoin etsin kirjoja Turun kirjastosta ja toisinaan lainaan myös elokuvia. Pidän myös Turun kirjastoa erityisen viihtyisänä paikkana ja vietän siellä aikaa muutenvain esim. vakoilemalla ihmisiä ja kyselemällä outoja kysymyksiä virkailijoilta.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?

Tulee aina ensimmäisenä mieleen The Prodigy 2005 Helsingin jäähallissa. Siinä oli jotain sellaista soundia ja energiaa mitä kukaan ei ollut minulle vielä livenä tarjonnut. Hieno show. Antoivat kaikkensa.

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkitarjonnasta ja -elämästä?

Olen asunut nyt vuoden Turussa ja voin sanoa, että olen mieltynyt sen kulttuuritarjontaan eri tasoilla. Katusoittajien runsaus ja ihmisten ennakkoluulottomuus on ollut koskettavaa. Soitan itsekin toisinaan kaduilla ja ne ovat parhaita hetkiä joita muusikkona kokee, kun ihmiset pysäyttävät päivänsä muutamiksi minuuteiksi ja kuuntelevat laulun tai kaksi. Lisäksi on tullut koluttua muutama klubi ja disco, joiden meininki on myös hyvä.

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista.

HEIKKI KUULA – BLACKSUAMI

Miehen tuotanto on minulle erittäin tuttu. Ihailen Heikin tapaa olla samaan aikaan niin löysä mutta pirun teräväkielinen. Homma on mustaa, mutta huumoria tulee pintaan väkisinkin tietyin väliajoin ettei homma mene ihan mauttomaksi. Yksi parhaista suomiräp levyistä.

RADIOHEAD – AMNESIAC

Kun puhutaan siitä miten albumi voi olla yhtenäinen ja tunnelmallinen kokemus kuuntelijalle, niin on syytä kuunnella Amnesiac. Levy julkaistiin samaan aikaan albumin Kid A kanssa ja bändi teki rohkean käännöksen urallaan. Muusikki itsessään koki vahvan metamorfoosin ja jäi ainakin minuun syvästi elämään. Eli rock pop goes electro ambient.

KUUSUMUN PROFEETTA – KUKIN KAAPPIAAN SELÄSSÄÄN KANTAA

Erittäin intensiivinen levy. Psykedeelistä folkkia jatsahtavalla poljennolla. Omaperäisyys on tinkimätöntä mutta aitoa. Sanoitukset ovat toiselta planeetalta.

Toim. Petri Kipinä

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti, Musasto suosittelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s