Viikon levy on Brant Bjorkin albumi Keep Your Cool

brant_bjork_1

Low Desert Punk

 

– Hey, Monkey Boy, why are you unemployed?
’Coz I’m jammin’


Kuuma Kalifornian aurinko, rantahiekka varpaiden alla, tyhjissä uima-altaissa grindaavat skeittarit ja vanhat hipit vaeltamassa rantabulevardilla. Brant Bjork tekee musiikkia, josta huokuu Etelä-Kalifornian lämpö ja rento elämänasenne. Asiat voi ottaa iisimmin.

Brant_Bjork-Kyuss-IMG_5771

Desert Palmin kaupungissa on syntynyt omaleimainen rock-skene, jonka musiikillista suuntausta kutsutaan desert rockiksi. Tyylisuunta yhdistelee usean musiikkityylien elementtejä mm. psykedeliaa, heavyä ja bluesia. Eräs tämän tyylin edustajista on Brant Bjork ja viikon levyksi on valittu hänen soolotuotannostaan kolmas albumi, vuonna 2003 ilmestynyt Keep Your Cool.

Ennen soolouraansa Brant Bjork on soittanut legendaarisissa stoner rock bändeissä, kuten Kyuss ja Fu Manchu, joita pidetään desert rockin suurimpina vaikuttajina. Kyuksen tunnetuin muusikko on Josh Homme, joka johtaa nykyään yhtyettä Queens of the Stoneage.

Kyussin ja Fu Manchun jälkeen Brant Bjork on keskittynyt levyttämään ja esiintymään sooloartistina, sekä oman levy-yhtiön pyörittämiseen. Hän on omistanut Duna Records (lakkautettu 2007) ja Low Desert Punk Records -nimiset levy-yhtiöt, jotka molemmat ovat julkaisseet Bjorkin oman tuotannon lisäksi muiden desert rock bändien levyjä.

Vuonna 2010 Brant Bjork palasi yhteen entisen Kyuss-laulaja, John Garcian kanssa. Mukaan tuli hetkeksi myös Nick Oliveri (Kyuss, Queens of the Stoneage). He keikkailivat Kyuss Lives! nimellä soittaen Kyussin vanhoja hittejä. Entisten Kyuss-jäsenten, Josh Hommen ja Scott Reederin nostettua kanteen tavaramerkin loukkauksesta ja kuluttajapetoksesta, bändin nimeksi muutettiin Vista Chino, jonka kanssa Brant Bjork edelleen keikkailee.

Keep Your Cool (2003)

Albumilla Keep Your Cool Brant Bjork jatkaa omalla rennolla linjallaan. Hän chillailee, jammailee ja kaipaa naistaan. Brantin pehmeä lauluääni ja virtuoosimainen kitarointi ovat helposti tunnistettavissa ja saavat kuulijan hyvälle tuulelle. 

Levyn aloitusraita, Hey Monkeyboy, lyö alkutahdit levyn yleiselle tunnelmalle. Jammailu on joskus tärkeämpää, kuin arkinen aherrus. Kappaleessa I Miss My Chick, Bjork kertoilee kieli poskessa, kuinka hän kaipailee naistaan pitkillä kiertueilla. Gonna Make The Scene kritisoi rokkistarameininkiä ja musiikkibisnestä yleisesti. Funkin, rockin ja bluesin vaikutteet kuuluvat vahvasti Bjorkin musiikissa.

Levyllä on kahdeksan raitaa, joilla Brant Bjork tarinoi elämästä, toiveistaan ja haaveistaan. Hyvän musiikin ja elämän ei tarvitse olla monimutkaista. Keep your cool.

Tapio Koivisto

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s