Haastattelussa uuden albumin julkaissut uuden aallon veteraani Korroosio

Raisiolainen punk/uuden aallon orkesteri Korroosio muistetaan ainakin kansansuosikki Joel Hallikaisen ja Hei hei hei -radiohitin ansiosta. Korroosion vuonna 1982 julkaistu kokopitkä Kyllä tytöt ymmärtää ei kuitenkaan jää bändin joutsenlauluksi. Epäsäännöllisen säännöttömästi keikkaillut orkesteri on saanut valmiiksi toisen albuminsa, jota juhlistetaan Turun Down By The Laituri -festarilla torstaina 25.7. Haastattelussa ääntään käyttää Korroosion johtotähti Jarmo Hauhtonen.

korroosio21

Korroosio nähtiin myös pari vuotta sitten, vuonna 2010, 30-vuotisjuhlien merkeissä DBTL:n lauteilla. Jo tuolloin Jesus Caesar eli Joel Hallikainen oli mukana lavakokoonpanossa – Hallikainen on mukana myös uudella levyllä ja tulevalla DBTL-keikalla. Omakustanteena syntynyt levy on herättänyt myös levy-yhtiöiden mielenkiintoa. Mutta, miten sujuu Korroosiolta punk’n’roll kaikkien näiden elettyjen vuosien jälkeen!

– Oikeastaan se punk-asenne löytyi heti kun kokoonnuimme yhteen. Ensitahdeista saakka kuului se Korroosio-soundi ja tekemisen ilo. Emme levyä tehdessämme ajatelleet niinkään sitä että pitäisikö levyn kuulostaa punkilta, se vain muotoutui kuin itsestään.

J.Hauhtosen mukaan idea levystä syttyi kunnolla liekkeihin jo edellämainitun vuoden 2010 DBTL-keikan jälkimainingeissa. Kun bändi oli saatu kokoon ja treenattua hyvään iskuun, miksi ei samalla sorvattaisi uutta levyä.

– Meillä oli ennestään julkaisemattomia biisejä varastossa. Syntyi myös uutta materiaalia jota tahdoimme saada kuuluville.

-Viime kesänä sulkeuduimme viikoksi studioon ja mielestämme saimme aikaiseksi hyvän levyn. Virallisesti julkaisemme sen DBTL:ssä.

Uutta Kunniakierros-nimistä albumia on jonkin aikaa saanut tilattua Joel Hallikaisen kotisivujen kautta. Levyltä löytyy myös punkimpana versiona Hallikaisen ikihitti Kuurankukka.

– Kuurankukka todettiin meille sopivaksi kun otimme sen treeneissä käsittelyymme. Se vain jostain tuli mieleen, kerran kokeiltiin ja siinä se.

Entä miten irtoaa Korroosiolta kantaaottavat tekstit vuosimallia 2013!

– Mielestäni kappaleemme ”Mielenosoitukseen” on hyvä esimerkki Korroosion kantaaottavuudesta vuonna 2013. Siinä todetaan että vaikka enää emme olisikaan niin nuoria ja vetreitä, niin vielä riittää virtaa vaikka mielenosoitukseen.

Bändi vaikuttaa jo melkoiselta yhteisöltä, mukana on vanhoja ja uusvanhoja jäseniä melkoinen nippu. Lienee vaikeaa saada mittava soittajajoukko samaan aikaan harjoituskämpälle?

– Meitä on tosiaan aikamoinen nippu soittajia, itse asiassa mukana ovat kaikki jotka Korroosiossa ovat joskus soittaneet. Tietysti tällaisen ryhmän aikataulujen sovittaminen toisinaan vaatii järjestelyitä, mutta hyvin olemme yhteistä aikaa löytäneet.

Mikä on bändin merkitys tämän päivän Korroosiotyypeille?

– Korroosio syntyi aikanaan kaveriporukasta – kaikki jäsenet ovat tunteneet toisensa vähintään teini-iästä saakka. Kavereina olemme pysyneet kaikki nämä vuosikymmenet, ilman tätä ystävyyttä ja vahvaa yhteishenkeä tuskin olisimme lähteneet uudelleen kokoamaan bändiä.

Vieläkö ”vanhoista” on vastusta nykypäivän punkkareille!

– Korroosio valittiin vuoden 2010 DBTL:n toiseksi parhaaksi esiintyjäksi Eppu Normaalin jälkeen. Se vastaa mielestäni tähän kysymykseen että riittääkö Korroosiosta haastajaksi.

Mikä on Korroosion pitkän iän salaisuus?

-Olemme tiivis kaveriporukka. Se, että olemme aina olleet yhteydessä toisiimme ja jokainen meistä on jossain määrin ollut musiikin kanssa tekemisissä on pitänyt meidä tällaisena ikipunkkarilaumana.

Onko punkkarilla parasta ennen -ikää?

-Punkkarit ja etenkin Korroosio säilyy avaamattomana huoneenlämmössä!

Pari hyvää syytä saapua paikalle katsastamaan Korroosion nykypäivän keikkakuntoa?

– Olemme tähän saakka yllättäneet yleisömme paluukeikoillamme. Teemme sen jatkossakin. Meissä riittää nähtävää ja kuultavaa, lavalla on ainakin 1000 kiloa lihaa. Sellainen ei voi jättää ketään kylmäksi…

(Haastattelu julkaistu www.Mesta.net -sivustolla)

J.Kaunisto (Kuvat Korroosion vuoden 2010 DBTL-keikalta, foto J.Kaunisto)

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musasto suosittelee, Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s