Raisiossa järjestetyt pelimusiikin konsertit jatkuvat sci-fi -teemoilla?

Raision kirjastotalon Martinsalissa sunnuntaina 5.5. esitetty tietokone- ja konsolipelimusiikin konsertti The Super Sound of Video Games myytiin jo toistamiseen loppuun.  Vaskikvintetti Quinsonituksen ja Turun Oopperakuoron sekä turkulaisen pianisti Saana Iljinin esittämänä kuultiin videopelien tunnetuimpia melodioita aina 80-luvun Commorode 64- ja Amiga-klassikoista nykypäivän eeppisiin viihdejättiläisiin.

Konsertissa kuultiin klassikoita kuten  Bubble Bobble, The Great Giana Sisters, Leisure Suit Larry, The Secret of Monkey Island,  Martin O’Donnelin musiikkia Halo -pelisarjasta ja puolalaisen Krzysztof Wierzynkiewiczin A Nearly Peaceful Place pelistä The Witcher 2.

Quinsonituksen Tomi Isokiven mukaan projektin yksittäisten pelien kappaleiden sovittaminen on ollut mielessä jo vuosikausia.

– Esimerkiksi Halo-teemaa olen hahmotellut nuotinnusohjelmalla jo 2000-luvun puolivälissä, ja The Secret of Monkey Islandin letkeä tunnussävelmä on toinen pitkäaikaisista suosikeista.

Kokonaisen konsertin järjestäminen alkoi pyörimään ajatuksissa pari-kolme vuotta sitten. Keväällä 2012 hankkeelle päätettiin hakea tukea Raision vapaa-aikalautakunnalta. Positiivisen tukipäätöksen myötä konserttia suunniteltiin jo syksylle 2012 mutta aikatauluongelmat siirsivät hankkeen lopulta keväälle 2013.

Koska Quinsonituksen muusikot ovat soittaneet yhdessä jo vuosikausia, projektin toteuttaminen sujui joustavasti.  Hankalinta olivat sovitukset – miten onnistuu esimerkiksi International Karaten kääntäminen Rob Hubbardin loihtimista Commodore 64 -äänistä vaskille ja lyömäsoittimille tai Halo-teeman ristiin ja rastiin jousisoittimilla menevät  ääntenkuljetukset.

Luonnollisesti soittajilla pitää olla myös pelitaustaa.

– Vahvin pelitausta lienee itselläni. Eniten nostalgisia muistoja herättää Atari ST -kotitietokoneeni, jolla pelailun lisäksi tuli tehtyä myös omaa musiikkia. Pelejä tulee pelattua edelleenkin; peli-pc on kiinni olohuoneen televisiossa, ja silloin tällöin iltaisin täytyy piipahtaa hieman lohikäärmeongelmista kärsivässä Skyrimissä.

Konsertin yleisötavoite oli vuodenvaihteessa noin 60 hengessä.  Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että kysyntää pelimusiikin konsertille oli paljon tätäkin enemmän, mutta tarjontaa ei ollenkaan. Ihmisiä ei näyttänyt pahemmin haittavaavan esiintyjien ”nimettömyys” –  pääpaino oli nimenomaan musiikilla. Niinpä konsertteja järjestettin lopulta kaksi kappaletta.

– Samalla saimme tietysti mukavasti Quinsonituksen otsikoihin, koska teemme paljon myös muutakin keikkaa.

Quinsonitus tekee kesällä joitakin tilausesiintymisiä eri tahoille. Marraskuussa on luvassa vierailu Wäinö Aaltosen museon konserttisarjassa. Taideosuuskunta Mekkalan seuraava projekti lienee tieteiselokuvamusiikin konsertti…

– Mikäli vain saamme aikataulut ja yhteistyökumppanit järjestymään. Sci-fiä siksi, että ainakaan itse en ole koskaan saanut kuulla missään livenä esimerkiksi Robocopin tai Terminator 2:n teemaa. Täytyy siis ilmeisesti ottaa trumpetti käteen ja toteuttaa se itse!

(Teksti J.Kaunisto)

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Tapahtumat, Uncategorized, Uutiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s