Vinyylimania: Alvin Lee & Ten Years Later – Rocket Fuel

Vinyylimania hehkuttaa mielenkiintoisia vinyylilevylöytöjä periaatteella “tarttui mukaan levydivarista”.
 
Alvin Lee & Ten Years Later / Rocket Fuel
 
Jätettyään bluesrock-orkesteri Ten Yers Afterin vuonna 1974, kitaristi Alvin Lee ehti 70-luvun aikana julkaista kuusi sooloalbumia. Vuonna 1978 julkaistu Rocket Fuel sai taustabändikseen Ten Years Later -nimisen kokoonpanon, joka oli mukana myös seuraavana vuonna  julkaistulla Ride On -kiekolla. Mick Hawksworthin, Tom Comptonin, Bernie Clarkin ja Mick Weaverin tukemana Alvin Lee jatkoi tutussa bluesrockin viitekehyksessä.
 
Rocekt Fuel on tyypillinen ”kitarasankari”-levytys. Viisuilla on taipumus venyjä jamitteluksi, biisimateriaalin iskevyys ei välttämättä ole parasta mahdollista A-luokkaa ja luonnollisesti kitarasooloissa on reilusti nauravia nakkeja. Vaikka biisimateriaali jääkin perusväännöksi, kiekkoa ei voi väittää laimeaksi. Innostunut ilmapiiri, taitavat soittajat, liekehtivät jamittelut ja etenkin rennon letkeät kitarasoolot aiheuttavat hyväksyvää pään nyökyttelyä.
 
Skebasooloista kiinnostuneille A-puolen päättävä Somebody Callin’ Me on todellinen namupala – Alvin Lee pudottelee työkalustaan pehmeän juoksevaa rautalankaa unohtamatta kuitenkaan myös ripeämpää nakittelua. Ain’t Nothin’ Shakin’ lienee biisinä levyn kireintä antia yhdessä levyn nimikappaleen kanssa. Tosin Ain’t Nothin’ Shakin’ innostuu viisun puolivälin kohdalla suoranaiseen fuusiojazz-leikittelyyn. Baby Don’t You Cry on selkeästi sinisävyisempi fiilistely.
 
Alvin Leen & Ten Years Laterin Rocket Fuel löytyi Kaakko-levykaupasta (Turku, Yliopistonkatu 38) yhdeksän euron panostuksella.
 
J.Kaunisto
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Vinyylimania

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s