Vinyylimania: Bonnie Raitt – Sweet Forgiveness

Vinyylimania hehkuttaa mielenkiintoisia vinyylilevylöytöjä periaatteella “tarttui mukaan levydivarista”.

Bonnie Raitt / Sweet Forgiveness (1977)

Yhdysvaltalainen laulaja/kitaristi Bonnie Raitt (s. 1949) aloitti uransa bluesmusiikin tulkitsijana 1970-luvun alussa. Sittemmin hänen musiikkiinsa alkoi tulla yhtälailla country-, folk-, soul- kuin rockvaikutteitakin, joista on erinomainen esimerkki Raitt´in 1970-luvun tuotannon helmenä pidetty Sweet Forgiveness –albumi.

Bonnie Raitt tunnettiin uransa tässä vaiheessa ennen muuta muiden tekemien sävellysten tulkitsijana, jolla oli kuitenkin yllin kyllin taitoa saada tulkintoihinsa omaperäisyyttä. Oivallisina esimerkkeinä käyvät Sweet Forgiveness –levyltä muun muassa sellaiset laulut kuin Paul Siebelin Louise, Don Covayn Three Time Loser ja aivan erityisesti Del Shannonin Runaway, jotka soivat todella upeasti. Bonnie Raitt´in laulu ja kitaran soitto ovat maukasta kuultavaa, mutta suuri kunnia kuuluu myös hänen erinomaiselle bändilleen (kosketinsoittaja Jeff Labes, rumpali Dennis Whitted, kitaristi Will McFarlene ja basisti Freebo).

Sweet Forgiveness oli Bonnie Raitt´in kuudes albumi. Kesti kuitenkin vielä kauan ennen kuin hän alkoi saada ansaitsemaansa menestystä, jonka toi vihdoin hänen kymmenes LP:nsä vuonna 1989 ilmestynyt Nick Of Time.

Raitt´in varhainen mestariteos oli mieluisa löytö Raision kirjaston Vinyyli-iltamat –tapahtumasta. 10 euroa oli vähäinen hinta näin erinomaisesta levystä.

Altti Koivisto

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Vinyylimania

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s