Viikon levy – Nick Cave: Push the sky away

Push-The-Sky-Away

Push the sky away on 15. Nick Cave and the Bad Seeds-levy. Yhtye on onnistunut uudistumaan aiemminkin ja tämä levy edustaa jälleen hieman uutta näkemystä ja uusia sävyjä Nick Caven tuotannossa. Tällä uudella levyllä hän on enemmän Boatman’s call -henkisissä tunnelmissa kuin räyhäkkäämmissä Birthday Partyn tai sivuprojektinsa Grindermanin tunnelmissa. Levy on kolkko ja hyvällä tavalla onton kuuloinen. Minimalistinen tulkinta tukee levyn eheyttä ja jättää tilaa ympärilleen.

Levyllä on selkeä tunnelma; se ei sinänsä ole konseptilevy, mutta tuntuu vahvasti kuin yhdeltä ainoalta kappaleelta. Aiemmin Nick Caven tuotoksissa esillä ollut, joskus pidätelty, välillä paisuteltu  kiihko ja raivo on antanut tilaa seesteiselle tarkastelulle. Sen sijaan että Cave maalaisi raamatullisia kuvia entiseen tapaan, on levy ennemmin hieman hillitympi. Hyvällä tavalla kypsempi tuotos. Mutta ei kuitenkaan mitenkään kepeää aikuisrockia. Levyn sävyissä on jotain uhkaavaa. Jatkuva tunne siitä että tyynen pinnan alla on jotakin…

And we know who you are
And we know where you live
And we know there’s no need to forgive

Nick Cave on kertonut levyn tekoprosessista että hän haki inspiraatiota ‘erikoisuuksien’ googlailulla. Levyllä onkin hieman sellainen aamuöinen tunnelma, kuin olisi juuri selaillut nettiä tunteja ja nähnyt asioita, joita ei enää saa näkemättömiksi. Ulkopuolisen tarkkailijan rooli on keskeinen levyllä. Osittain levyltä kuuluu vanhemman miehen maailmaa nähnyt tapa arvottaa asiat; nuorena tärkeät asiat ovat kovasti erilaiset kokemusten myötä, ääni ja vimma muuttuvat – rakkauskin.

It’s the will of love
It’s the thrill of love
Ah, but the chill of love is coming on

– Antti Impivaara

Varaa levy Vaskista

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s