Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti

Kuva: Nelli Palomäki

Kuva: Nelli Palomäki

Helmikuun artistina esittäytyy Aino Venna.

1. Esittele itsesi ja kerro lyhyesti urastasi.

Olen 30- vuotias laulaja-lauluntekijä. Tällä hetkellä asun ja työskentelen Helsingissä. Olen aina ollut fiiliksissä musiikista. Luulen, että tämä on vanhempieni peruja. He kuuntelivat levyjä todella monipuolisesti Pavarottista David Byrneen.

Soitin kuusivuotiaasta selloa ja lauloin mielelläni.  Nauhoitin myös c- kasettinauhurille itse laulamiani piirrettyjen tunnareita ja virsiä.  Tämä oli ensimmäinen kosketukseni tallenteen valmistamiseen. Teini-iällä vaihdoin sellon kitaraan ja aloin tekemään omia biisejä. Sitä kestikin hyvin pitkään. Vasta muutama vuosi sitten turhauduin pöytälaatikkoon kirjoittamiseen ja päätin, että minun on yksinkertaisesti pakko aloittaa esiintyminen ja keikkailu. Soitin ensin soolona, mutta reilu vuosi sitten kokosimme yhtä Tavastian keikkaa varten bändin. Tulimme keskenämme niin hyvin toimeen, että järjestelystä tuli pysyvä melkein välittömästi.

Viime syksynä ilmestyi ensimmäinen pitkäsoitto, Marlene Dietrichille omistettu Marlene– albumi. Sen jälkeen on ollut aika lailla vilskettä. Keikkoja on ympäri Suomea ja ensi syksynä olemme lähdössä Saksaan kiertueelle.

2. Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi kirjastopalveluja?

Käytän säännöllisesti. Suosikkini ovat Richardinkadun ja Kallion kirjastot Helsingissä, joissa olen hengannut pienestä pitäen. Saatan vieläkin unohtua useammaksi tunniksi sarjakuva-osastolle.

Lainasin kirjastosta myös aikanaan Suomifilmin klassikot VHS- kasetteina. DVD-ajan alussa niitä löytyi aina kahmaloittain ja kotiin saattoi lähteä tusinakin elokuvia. Olen myös maksanut niin paljon myöhästymismaksuja että uskoakseni ainakin puolet Kallion kirjaston sarjakuvista on ostettu näillä varoilla.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?

Kun Leonard Cohen oli Suomessa 2008. Se oli aivan mieletöntä. Tuntui, että kyseessä olisi ennemmin ollut uskonnollinen kokoontuminen kuin keikka. Ihmiset olivat niin hartaina ja Cohenissa on kieltämättä paljonkin sakraalin sanansaattajan vikaa.

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkitarjonnasta ja -elämästä?

Helsingin ja pääkaupunkiseudun musiikkitarjonta on Suomen tasoon nähden kohdallaan.  Ehkä toivoisin enemmän liikkuvuutta ja spontaaniutta!

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista.

Dusty Springfield – kaikki mitä löytyy

Richard Wagner: Tristan und Isolde

Erik Satie – kaikki mitä löytyy

Toim. Petri Kipinä

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti, Musasto suosittelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s